Hírek

Szivárvány maratont rendeztek Japánban

 

A távol-keleti országból újabb jó hír érkezett az LMBTQ közösséggel kapcsolatban, hiszen a hétvégén rendezték meg az első Tokiói Szivárvány Maratont, amelyen több száz lelkes futó vett részt.

A Tokiói Szivárvány Maraton több szempontból is fontos volt a japán LMBTQ közösségnek, mert a rendezvénnyel pénzt gyűjtöttek a Tokyo Pride House-nak, ami a 2020-as olimpiai és paralimpiai játékok során lesz elérhető, és azt az üzenetet hirdették, hogy a sport mindenkié – írja a Gay Star News.

A maratonon bárki részt vehetett nemzetiségtől, szexuális orientációtól és nemi identitástól függetlenül. Körülbelül félezren sorakoztak fel, hogy teljesíthessék az 5 kilométeres, a 10 kilométeres távot vagy a félmaratont, ami egy körülbelül 21 kilométer hosszúságú szakaszt jelentett a japán főváros, Tokió utcáin.

 

 

A rendezvény szervezője, Shindo Ryoosuke is részt vett a maratonon, valamint elárulta, hogy az egyenlőség hirdetése a sporton keresztül nem csupán az egyetlen lehetőség volt arra, hogy felhívják a figyelmet az LMBTQ közösségre, de ezzel esélyt adtak a részvételre olyan embereknek, akik már megtapasztalhatták a homofóbiát különböző sportágakban. Egy versenyző transz férfi, Ukyo Soma nem csupán a különleges rendezvényről, de a japán társadalomról is őszinte véleményt alkotott:

„Szerintem ez a maraton egy lépéssel közelebb vitte Japánt ahhoz, hogy megértse és felismerje a sokféleséget. […] A japánok tudják, kik azok az LMBTQ emberek, de a többségük úgy hiszi, nem léteznek a közvetlen környezetükben, mert nem látják őket, vagy nem hallanak róluk. […] Szerintem a Tokiói Szivárvány Maraton lehetőséget adott nekünk, hogy megmutassuk, igenis létezünk, hogy beszélhessünk a tapasztalatainkról, és hogy jobban megismerhessük egymást az LMBTQ közösségen belül.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb