Sziget2016

Színház az egész Sziget, és színész benne minden szigetlakó

Álom coaching, táncos előadás és szimulációs darab is lesz a Sziget idei színházi felhozatalában. Arra biztosan nem lehet panaszkodni, hogy nincs miből választani, hiszen 14 órától 23 óráig majdnem minden nap folyamatosan lesznek fellépések. A legtöbb társulat magyar, de fellépnek többek között ír, olasz, brit, argentin és holland művészek is.

A Daily Dream Coaching a Sleeping Beauty Project által létrehozott alvó installáció, amelynek segítségével a fesztiválozók egy vezetett altatásban vehetnek részt. Gyere alvótúrára!

final_talking_straightÁllatias ösztönök, brutalitás, a fizikai erő és a szépség közti kettősség – ha kilépnél a komfortzónádból, az argentin Los Cuerpos című táncos előadáson a helyed! Ramiro Cortez és Federico Fontán a test kecsességét és a bennük rejlő erotikát ötvözik a nyers, ösztönszerű reakciókkal, így feszegetik az egymás között húzódó fizikai határokat. Már csak a látványért is megéri megnézni őket.

Corey Baker Headphones című szólójába te is bekapcsolódhatsz: a brit táncos különböző zenei stílusok táncait és jellemző mozdulatait figurázza ki. Mutasd meg a többieknek, hogyan táncolt múltkor az a fura fazon a buliban!

Részt vennél egy előadásban? Együtt gondolkodnál a többiekkel? Kipróbálnál egy szimulációt, ami a “normálist” állítja be katasztrofálisnak? Akkor a német Talking Straight és a Maxim Gorkij Színház közös produkcióját, a “(What a) Wonderful Void” című előadást neked találták ki.

Öröm és fájdalom, kezdet és vég, jelenlét és hiány – az élet állandó kettősségei. Ezeket mutatja be Ziya Azazi Ember c. darabjában. A török előadóművész a középpontba a mulandóságot állítja, amihez a tüzet hívja segítségül. Ha nem elég tüzesek az estéid, akkor itt a helyed!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb