Kultúra

Színház a Humen Fesztiválon

A Humen Fesztivál évről-évre arra törekszik, hogy minél sokszínűbb műsorral kínálja meg a résztvevőit. A színházi előadások szerves részeit képezik a fesztiválnak a filmek és a különböző képzőművészeti kiállítások mellett. Idén négy, stílusában, formájában és témájában is különböző előadással készültünk nektek, minden érdeklődő találhat közöttük ízlésének megfelelő esti csemegét.

Az idén négy éves Humen Fesztivál színházi repertoárját úgy állítottuk össze, hogy az előadások minden korosztálynak és a legkülönbözőbb érdeklődésű embereknek is aktív kikapcsolódást nyújtsanak, egyúttal a szórakoztatás mellett gondolkodásra is serkentsenek.

 

Itt és Most Társulat

 

Hiánypótló és rendhagyó programmal készül az Itt és Most Társulat. Saját élményeikből fűzött improvizációs gyakorlatokkal dolgozzák fel a szexualitás, az egyediség, a magány mindenkire – főleg tizenévesen – rátörő érzelmi viharait. A Humen Fesztivál műsorában először jelenik meg olyan előadás, amit kifejezetten a fiatalabb korosztályoknak ajánlunk, de minden nézőnek tanulságos és szórakoztató időtöltést nyújt, minden résztvevő saját története segédkezhet a végső konklúzió kialakításában, egy közös gondolatmenetre hív minden érdeklődőt az Itt és Most Társulat csapata.

Időpont: szeptember 13. 19:00

HelyszínItt és Most Közösségi Tér
1092 Budapest, Ráday utca 18.

Jegyvásárlási lehetőség ITT

A KuglerArt Szalon meghitt lakásszínházában a huszonéveseké a főszerep, a FAQ Színház hív minket egy esti betekintésre egy egyszeri baráti társaság napjaiba. Az “Álmodozók” című darabot jóllehet Bertolucci méltán híres filmje ihlette, a játszók saját történeteiből és improvizációból keltik életre, ezen keresztül mutatják be a fiatal felnőttek egzisztenciális nehézségeit, párkapcsolatait és álmait vidám, de mégis gondolatébresztő formákon keresztül.

 

Az Álmodozók és ami mögötte van – Terítéken a FAQ színház – Humen Online

A színháznak, mint minden élő művészeti ágnak, elengedhetetlen része a megújulás, a folyamatos változás, a meg nem nyugvás. A FAQ színház egy teljesen új és sajátos színházi nyelvet fogalmazott meg, minden előadásában megjelenik ez a sajátos “vízjel”, ami innovatív és új, mégsem megy az értelem, érzelem és a tiszta színházi élmény rovására.

 

Időpont: szeptember 14. 19:00

HelyszínKuglerArt Szalon Gallery
1052 Budapest, Sütő utca 2.

Jegyinformáció: kuglerartjegyek@gmail.com

 

Sodrásban

 

A Spirit Színház nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy az elmúlt 60 év történetét dolgozza fel – a meleg férfiak szemszögéből. Martin Sherman darabjának segítségével a viszonylag rövid idő alatt gyökeresen megváltozott LMBTQ helyzetet veszi górcső alá, ami előtt az idősebb generációk csodálkozva állnak, a hasonszőrű fiatalok pedig nem értik, hogy mi is ebben olyannyira furcsa.

Időpont: szeptember 12. 19:30

HelyszínSpirit Színház
1023 Budapest, Árpád Fejedelem út 3–4.

Jegyváráslási lehetőség ITT

 

Pira – Bella

 

A “rossz tesbe született lélek”számtalan formát ölthet. Két felnőtt nő Canossa-járását követhetjük nyomon, akiknek egész életükben szembesülniük kell a ténnyel, hogy nem tudnak mit kezdeni az állapottal, amibe beleszülettek, és ehhez a környezetük, a társadalom sem nyújt segítő kezet. Sőt! Az Orlai Produkció és a Jurányi Ház közös, Élet.történetek.hu című sorozatának Pira Bella című darabja velőig hatol és élve boncolja fel a témát.

Időpont: szeptember 14. 19:00

HelyszínJurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.

Jegyvásárlási lehetőség ITT

Nem titkolt szándékunk, hogy minden színház iránt érdeklődő olvasónk megtalálja a szívéhez legközelebb álló előadást és maradandó élményekkel térjen haza a fesztiválról.

Mindehhez a FAQ Színházzal, az Orlai Produkcióval és a Jurányi házzal, az Itt és Most Társulattal, valamint a Spirit Színházzal közösen kíván hasznos és kellemes szeptemberi estéket a Humen Fesztivál!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb