Nagyvilág

Szingapúr figyelmezteti a cégeket, ne nagyon támogassanak LMBTQ ügyeket

fotó: CNA

 

A szingapúri belügyminisztérium augusztus 4-én óvatosságra szólította fel a városállamban működő külföldi vállalkozásokat az LMBTQ ügyek képviseletével kapcsolatban. A minisztérium ezzel Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházi elnökének nyilatkozatára reagált.

A nagyszabású ázsiai körútját hétfőn megkezdő politikus Szingapúrban arra kérte az üzleti csoportokat, köztük a városban irodát nyitó egyre több amerikai vállalatot, hogy támogassák a helyi LMBTQ közösségeket. Erre válaszul csütörtökön a szingapúri belügyminisztérium közölte: „A kormány szeretné emlékeztetni a külföldi vállalkozásokat, hogy bár szabadon támogathatják a sokszínűséget a vállalatukon belül, óvatosan támogassanak olyan szingapúri ügyeket, amelyek társadalmilag megosztóak lehetnek.” A minisztérium szerint ilyen téma az LMBTQ jogok kérdése is, és „ezeket a kérdéseket a szingapúriaknak kell megvitatniuk és nekik kell konszenzusra jutniuk a továbblépés módjáról”. Hasonlóan reagáltak tavaly májusban is, amikor az amerikai nagykövetség és egy helyi LMBTQ szervezet közös webináriumot szervezett.

A Channel News Asia beszámolója szerint egyre nagyobb az a vita az országban, amely a homoszexualitást tiltó törvény kapcsán zajlanak. A helyi büntető törvénykönyv hírhedt 377A paragrafusa 2 év börtönbüntetéssel sújtja az egymással szexuális kapcsolatot létesítő férfiakat – ugyanakkor a törvény a nőkre nem vonatkozik. Idén februárban a szingapúri legfelsőbb bíróság elutasította a jogszabály hatályon kívül helyezését arra hivatkozva, hogy arról a politikusoknak kell dönteniük.

A kormány jelezte, egyelőre mérlegelik, hogyan lehetne továbblépni a kérdésben, miközben a nagy befolyással bíró konzervatív körök a paragrafus megtartását szeretnék. Attól félnek, hogy hiába egy férfi és egy nő kötelékeként határozzák meg a helyi törvények a házasság fogalmát, az veszélybe kerülhet, ha eltörlik a homoszexualitás büntethetőségét.

Mindeközben a városállam alapítójának unokája, a jelenlegi miniszterelnök nyíltan meleg unokaöccse 2019-ben külföldön házasodott össze a párjával.

 

 

Férjhez ment Szingapúr miniszterelnökének meleg unokaöccse

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin