Színes

Színes ajtókkal reagált a gyülekezet a homofób vandalizmusra

És nem sokkal később szivárvány ragyogott fel az égen a templom mögött.

 

Az amerikai Kansas City városában található United Church of Christ gyülekezete 1997 óta nyitott és elfogadó – helyben az első között voltak, akik nyíltan befogadták az LMBTQ közösség tagjait. Ezt egy kis méretű szivárványzászló is jelezte a templom előtti táblán, ezt azonban nemrég valakik lefújták festékkel.

Curtis Filer, aki régóta tagja a gyülekezetnek és a templomépület állapotáért felelős, nyíltan meleg férfiként sértőnek érezte a történteket, erről 41KSBH csatornának beszélt: „Sajnáltam, hogy valaki úgy érezte, meg kell próbálnia eltörölni a meleg, leszbikus, transznemű és biszexuális emberek láthatóságát.”

Filer maga évekig imádkozott, hogy elmúljon a melegsége, míg végül megértette, pontosan Isten teremtette olyannak, amilyen. A gyülekezet nem haraggal reagált a vandalizmusra, hanem június 11-én összegyűltek néhányan, és a templom előtt felállítottak hat ajtót, amit a szivárványzászló színeire festettek. Az ajtókra ez a felirat került:

Isten ajtajai mindenki előtt nyitva állnak.

 

És alig pár órával azután, hogy a festéssel elkészültek, szivárvány ragyogott fel az égen a templom épülete mögött, amit az egyik környékbeli le is fotózott, a képet pedig megosztották a gyülekezet Facebook-oldalán is.

And one of our neighbors captured this tonight!

Közzétette: Kansas City United Church of Christ – 2022. június 11., szombat

 

A tévécsatorna tudósítása emlékeztet arra, hogy idén a szövetségi államok rekordszámú, 238 olyan törvényjavaslatot terjesztettek elő, amelyek korlátoznák az LMBTQ amerikaiak jogait. Idézik az FBI által közzétett statisztikát, ami a 2020-as év gyűlölet-bűncselekményei alapján készült. Az adatokból az derül ki, hogy már a második egymást követő évben nőtt közel 20 százalékkal azon incidensek száma, amelyeket a nemi identitáson alapuló előítélet motivált.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb