KultúraSziget2017

SzigetMozi

Imádsz filmezni és sajnálnád, ha a Sziget egy hete alatt kimaradna az életedből ez a fajta szórakozás? Nyugalom, a szervezők rád is gondoltak, igazi csemegék közül válogathatsz: minden nap egy régebbi klasszikus és több mai film lesz terítéken. Magyar filmek ajánlói következnek.

Liza, a rókatündér
Augusztus 10. 15:00

Liza, a csinos, ám szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap a japán nagykövet özvegyétől. Liza az igaz szerelmet keresi, de csak tragédiák követik minden lépését. Tomy Tani, a japán slágerénekes szelleme rávezeti, hogy ő egy rókatündér. Liza elhatározza, hogy megtöri az átkot, és egy fess zsaru képében ehhez partnert is talál. Vajon megtörik az átok?

A martfűi rém
Augusztus 11. 23:00

Pszicho-thriller igaz történet alapján, Sopsits Árpád alkotása. A történet 1957-ben, majd az 1960-as évek elején Martfűn és környékén kéjvágyból elkövetett gyilkosságok történetét dolgozza fel. Remek alakítások, kiváló vizuális megvalósítás és feszültség a film elejétől a végéig. Ki lehet az igazi gyilkos?

Tiszta szívvel
Augusztus 12. 23:00

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról. Micsoda? Bandatagok két keréken? Igen, Till Attila második nagyjátékfilmjében két mozgássérült fiatal áll össze egy kerekesszékes bérgyilkossal. Itt semmi sem az, aminek látszik, fantázia és valóság között elmosódik a határ. Két tűzpárbaj között megismerjük, milyen mindennapi kihívásokkal szembesülnek a kerekesszékesek. És még a jóízű nevetés is garantált. Kihagyhatatlan.

Macskafogó
Augusztus 13. 13:00

„Én vezettem? Azt mondd meg, én vezettem?” – az egyik, ha nem a legjobb egész estés rajzfilm a Macskafogó, amelynek egyik kultikus jelenete, amikor a patkányok a veszekednek egymással. Az egerek és macskák háborúja egyszerre kémfilm, háborús film és paródia. „Jöjjön közelebb, Safranek!” Szegezd magad a vászon elé!

 

 

Previous post

TáncSzínház a Szigeten

Next post

Gilbert & George: Bűnbak képek Budapestnek