Sziget2016

Sziget 2016 – I. rész

Sold out! Hamarosan kitehetik a szervezők az elfogyott táblát, ugyanis a Sziget fesztivál sikersztorija újra felfelé ível. A bérletet már rég nem lehet kapni, napijegyek is folyamatosan fogynak. És már csak alig van egy hónap a fesztiválig.

Na, hát ilyen bevezetőt sem írtam még egyetlen rendezvény ajánlójaként. Viszont az ilyen eladási ráták mellett a szervezők minden bizonnyal a valaha volt legjobb évre számíthatnak. Nem is csoda, hiszen a tavalyi látogatórekord és a European Festival Award-átadón bezsebelt legjobb line-up díja egyértelmű irányt mutat a fesztiválnak. Hazánk elsőszámú turisztikai attrakciójára az online eladások alapján 95 országból érkeznek fesztiválozók, hogy egy hétig részesei legyenek annak a csodának, ami augusztus 10-17. között vár benneteket is az Óbudai-szigeten. Gondoljatok csak bele: 95 ország, megannyi helyes pasi, akik közül bárkit felszedhettek a Magic Mirror sátorban… de azt hiszem, erről inkább írok pár oldallal arrébb.

MGB_6213

RIHANNA

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem egy álmom vált valóra, mikor megtudtam, hogy a fesztivál nulladik napján – ami sok év után ismét csütörtökre esik – Rihanna ad koncertet. Azt tudtátok, hogy tizennégyszer volt a Billboard lista első helyén és több, mint 54 millió eladott nagylemez és 210 millió eladott kislemez fűződik a nevéhez? Nyolc Grammy és 12 Billboard Music Award győztese, közösségi oldalait összesen több, mint 100 millióan követik, videóit nyolc milliárdszor játszották le a YouTube-on. Legújabb slágerét, a Drake közreműködésével készült WORK című dalhoz készült klipet majd’ 100 milliószor nézték meg mindössze két hét alatt.

De nem Rihanna az egyetlen nagyágyú, aki miatt érdemes kilátogatnotok a rendezvényre. Kezdjük rögtön a végével: a Sziget Nagyszínpad idei záróbuliján a szemtelenül fiatal és sikeres holland DJ, a többmilliós rajongótáborral rendelkező progresszív és electro house zenész, Hardwell áll majd színpadra.

Visszatér a Sziget Nagyszínpadára Manu Chao – született José-Manuel Thomas Arthur Chao –, aki igazi közönségkedvenc Magyarországon, de dalait a világ minden táján kívülről fújják.

sziget_2016_facebook_profile

Az egyik legmeghökkentőbb könnyűzenei formáció, a Die Antwoord is tiszteletét teszi. Ők jelenleg a legnépszerűbb dél-afrikai formáció, akiknek fellépéseit nem lehet szó nélkül hagyni (aki nem hisz nekem, nézze meg az „I fink u freeky” című számuk klipjét). A hip-hop, elektro és rave elemeket vegyítő fokvárosi zenekar kőkemény vizuállal és színpadi show-val érkezik a Sziget Fesztiválra.

Nem csak a Nagyszínpad vonultat fel olyan fellépőket, akik miatt érdemes lesz napijegyet váltanotok. Az Arénában fellép egy olyan Grammy-díjas elektronikus zenész, világhírű DJ és producer, akinek a nevéhez szupersztárokat felvonultató slágerek kötődnek. Ő Afrojack, a nemzetközi electro house színtér holland csillaga, aki hangban és látványban ultragazdag szettel készül átmozgatni közönségét a Szigeten.

_CSS-0073

A szervezők tavaly télen is lehetőséget adtak a látogatóknak, hogy kedvenc fellépőikre szavazhassanak a kívánsággépben. Örömteli hír, hogy e szavazás második helyezettje valóban fel is lép: a tavaly megjelent Drones albummal és felfoghatatlanul sokszínű és izgalmas életművel tér vissza a Muse.

Végül, de nem utolsó sorban érkezik kis hazánk nagy kedvence is, aki nem más, mint David Guetta, aki rendre több tízezres tömeg előtt lép a keverőpult mögé, a Facebookon közel hatvanmillió rajongója van, videóinak nézőszáma a YouTube-on pedig már meghaladta a Föld lakosságának felét.

Nem lennék hiteles, ha nem saját tapasztalatból írnám, hogy tényleg megéri a Szigetre jönnötök. Ez egy olyan fesztiválélmény, amiről kár lenne bárkinek is lemaradnia.

Folyt. köv.

TMV

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés