Sziget2016

Sziget 2016 – II. rész

Figyelem, már csak napi belépők válthatók, azok is korlátozott számban! És hogy miért is érdemes szert tenni egyre? Múlt héten már jeleztük, hogy ki az a néhány előadóművész – így többek közt Rihanna, Manu Chao, Hardwell, a Muse és David Guetta –, akik miatt mindenképpen érdemes idén is kilátogatni a fesztiválra.

A fentieken túl a The Chemical Brothers, az Editors, Tinie Tempah, Laidback Luke, BØRNS és a Boy is a zenei előadók listáján szerepel. Utóbbi természetesen tavaly megjelent második nagylemezével, a We Were Here-rel fog a Sziget A38 színpadán megmutatkozni, mint ahogy az imént felsoroltak közül szinte mindegyik zenekar a legújabb hanganyagával érkezik.

_CSS-0848

No, de mitől Sziget a Sziget? Egyértelműen attól, hogy mindig van egy szuper nagy sztár-előadó, aki ez esetben a fent említett csodatorkú divattervező, modell, táncos, színész és egyszersmind Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete.

A Szigethez az is hozzátartozik, hogy határtalan szórakozást nyújt számtalan helyszínen: nem véletlenül kapunk egy – a belépőnkhöz járó – fesztiváltérképet, hiszen enélkül gyakorlatilag eltévednénk (aminek amúgy megvan a maga bája). De ez nem is csoda, ha csak abba az egyszerű ténybe gondolunk bele, hogy összesen 29 zenei helyszínt sorakoztat fel nekünk a fesztivál, és a művészeti és szórakozási lehetőségeket nyújtó további 10 helyszínt nem is számolva.

 

És hogy mi kell a fesztiválozáshoz? Javaslom, hogy merjünk nyitottak lenni: idegen emberekkel beszélni, törekedni rá, hogy minél több fesztiválozót ismerjünk meg, és hogy részt vegyünk minden művészeti és kulturális játékban, előadáson, hallgassuk meg az összes koncertet, és ne felejtsük el, hogy a színpadi megnyilvánulások száma meghaladja a 350-et –ha pedig valamit nagyon jól csinálunk, akkor esélyünk van mindből kapni egy keveset.

sziget_2016_facebook_profile

Márpedig erre kell törekedni, hiszen a Sziget, hogy egy olyan össznépi hiper-internacionális megmozdulást képes gerjeszteni a szeretet, a felhőtlen kikapcsolódás, a szórakozás és a kultúra jegyében, ami példaként szolgálhat a világ bármelyik pontján – és amiről egy fesztiválnak mindenképpen szólnia kell.

És ha már az internacionális dolgoknál tartunk, akkor azt sem szabad elfelejtenünk, hogy nekünk meg attól Sziget a Sziget, hogy úgy a miénk, hogy közben mindenkié is!

Szerző: Horváth Gyula Antal

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés