Hírek

Szexuális zaklatáshoz és mentális problémákhoz vezetett a melegek üldözése a dél-koreai hadseregben

Két évvel ezelőtt nemzetközi felháborodást váltott ki, amiért valóságos hadjárat indult a melegek ellen a dél-koreai hadseregben – akkor meleg applikációk segítségével 50 katonát “csíptek fülön” – és bár ígéret is született az eljárás felülvizsgálatára, az egész nem sokat ért és a vadászat azóta is folytatódik. Hozzá kell tenni, hogy Dél-Koreában a mai napig két évnyi sorkatonaság kötelező minden egészséges felnőtt férfi számára.

 

 

Az Amnesty International által az elmúlt hónapokban végzett vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a titkolózás számos esetben szörnyű következményekkel járt: zaklatás, megfélemlítés, zsarolás jutott osztályrészül azoknak, akikről akár csak egyetlen társuk is megtudta, hogy a saját nemükhöz vonzódik. De nem kizárólag a melegeket pécézik ki maguknak a katonák, hanem azokat is akik nem elég “férfiasak”.

Arról is nem egy beszámoló van, hogy a fiatal katonákat felettesük zaklatta szexuálisan, vagy épp megverte, megalázta – utóbbiakat már akár az egész osztag előtt. Mindez számos ádozatnál depresszióhoz, vagy öngyilkossági kísérlethez vezetett.

Dél-Korea az Egyesült Nemzetek Szervezete előtt azzal védte meg a melegek kitiltását, hogy a férfi dominanciájú hadseregben szükség van bizonyos alapvető szabályok követésére.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb