Hírek

A szexuális felvilágosítástól melegek lesznek a diákok egy oktatási vezető szerint

Úgy látszik, az amerikai vallásos-konzervatív körök futószalagon képesek szállítani a hajmeresztő kijelentéseket LMBTQ-kérdésben. Alig egy hét telt el azóta, hogy egy melegellenes keresztény csoport alapítója egy vallási rádióadóban azt mondta, a kamasz fiúkat nem szabad együtt hagyni, különben melegek lesznek. És máris itt a következő botrányos megnyilatkozás.

hirdetés

 

Kalifornia hagyományosan az USA egyik leghaladóbb államának számít, de lakói szerint a többmilliós metropoliszoktól távolabb a kaliforniai vidék viszonylag konzervatív.

Tavaly lépett életbe egy szövetségi szintű törvény, ami az ifjúság egészségügyi helyzetére fókuszál. Rendelkezik többek között arról, hogy az általános és középiskolákban előítéletektől és ideológiáktól mentesen kötelező a szexuális felvilágosítás, természetesen mindig az életkornak megfelelően. Ennek része a születésszabályozás kérdése, a nemi betegségek, az abortusz, vagy épp az LMBTQ témák. Ez utóbbi azonban kifejezetten nem tetszik a helyi konzervatív oktatási vezetőknek. Az egyik legnagyobb kaliforniai tankerület vezetője, Brooke Ashjian ki is fakadt a The Fresno Bee újságírójának:

“Nem akarjuk, hogy erkölcsi kérdésekben valaki más tanítsa a gyerekeinket. Arról beszélni, hogy mi helyes és helytelen, ez az apa és az anya tiszte. Ők segítik a világra a gyermeket, és ők beszélnek azokról a dolgokról, amik számítanak. Egy olyan társadalomban, ami egyre távolodik az egyháztól – és az most mindegy, melyik egyháztól -, már nem a szülő az, akitől először hall a gyerek alapvető dolgokról. Hanem valaki mástól. És ez itt a baj.

A legnagyobb félelmem a szexuális felvilágosítás oktatásával kapcsolatban, – amit meg fogunk tenni, mert erre kötelez minket a törvény -, ha az ebben az életkorban különösen befolyásolható gyerekeknek azt mondjuk, hogy léteznek LMBTQ emberek, és ez rendben van, és hogy így is lehet élni az életet, akkor lehet, hogy pont ezzel lökjük őket ebbe az irányba.”

Az újság megjegyzi, hogy Ashijian eddig a saját gyerekeit ki is vette az iskolában a szexuális felvilágosításról szóló órákról. A Donald Trump mellett kampányoló, mormon Ashijiannak nemcsak az LMBTQ kérdés nem tetszik, de az örökbefogadás, az abortusz, vagy a kórházak elé kihelyezett gyermekmentő inkubátorok használata sem.

 

 

Tankerülete az újságnak tett nyilatkozata után elhatárolódott tőle, és közleményt adtak ki arról, hogy az elfogadó és sokszínű társadalomban hisznek, és ez a környezet az, ahol a diákok és a tanárok a legjobban tudnak teljesíteni.

Egy másik tankerület, a Clovis Unified vezetőségi tagja, Dr. Steven Fogg elpanaszolta, hogy most választania kell hite tanításai és az új törvény között. Saját, 18 és 20 éves gyerekeit a házasság előtti önmegtartóztatásra ösztönzi, amiben eddig az iskolák is partnerei voltak: külön kurzusokat szenteltek az önmegtartóztatás kizárólagosságának. Ezt a gyakorlatot végül egy helyi bíró elmeszelte, amikor egy már nem szűz lányt az órán egy koszos cipőhöz hasonlítottak.

 

Previous post

Nyálcsorgató - Nyaralni ment a világ legszexisebb matektanára

Next post

A legszebb tengerpartok északon