Nagyvilág

Szexuális erőszakkal vádolják Jeffree Start

Az Insider oldalon jelent meg kimerítő cikk Jeffree Starról. Az írás azzal vádolja korunk egyik legismertebb és legsikeresebb sminkguruját, hogy fiatalabb éveiben rendszeresen alkalmazott fizikai erőszakot és alkalmanként szexuális erőszakot másokkal szemben. A magazin több, neve elhallgatását kérő áldozatot is megszólaltatott.

 

Jeffree Star

 

Star karrierje a kétezres évek elején kezdődött: először a MySpace közösségi oldalon szerzett hírnevet magának, majd saját Youtube-csatornát indított, ami ma 17 millió követővel rendelkezik. A Forbes összesítése alapján csak tavaly, csak a YouTube-csatornából 17 millió dollár bevétele volt, ami elmondása szerint bevételének csupán elhanyagolható részét képezi.

Sokkoló felvételek már korábban is napvilágra kerültek róla: 18 évesen ismeretlen emberekkel erőszakoskodott az utcán, fennhangon niggerezett, egy fekete nőnek azt javasolta, hogy öntse le magát kénsavval, úgy kifakul a bőre és idegenekkel provokált veszekedést rasszista és szexista rigmusokat skandálva.

Mindezekért 2017-ben egy Youtube-videóban bocsánatot kért, hangsúlyozva, hogy nem rasszista.

 

 

A most felhozott vádak azonban ennél is tovább mennek. Az Insidernek nyilatkozó áldozatok szerint Jeffree ugyanebben az időszakban rendszeresen fizikailag bántalmazta az őt körülvevőket és nem egyszer a szexuális erőszaktól sem riadt vissza. Utóbbira példát az egyik állítólag áldozat, Gage Arthur hozott, aki maga kereste meg történetével a magazint. Eszerint Jeffree töbször is kikezdett vele, ám miután rendre vissza lett utasítva, altatót adott be Gage-nek és ezt követően megerőszakolta.

A cikk megjelenése előtt az Insider megkereste Jeffree ügyvédeit, mire több áldozat is változtatott eredeti történetén – például Gage is. Mint kiderült, többeknek 10 ezer dollár lett felajánlva, amennyiben hallgatnak arról, ami velük történt – erre írásos bizonyíték is van.

Noha Jeffree Star tagadja az ellene felhozott vádakat és azzal vádolja az Insidert, hogy csak olvasottságot akar felhajtani magának, Instagram és Facebook oldala jelenleg nem elérhető és Twitter oldalán is az utolsó bejegyzés három nappal ezelőtt született. A kommentek alapján a kozmetikumait népszerűsítő közösségi oldalak bejegyzéseit is folyamatosan monitorozzák és az oldalak kezelői törlik a hírrel kapcsolatos megjegyzéseket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb