Hírek

Szervezz Te is programot az idei Budapest Pride-ra!

Idén június 5. és július 5. között kerül megrendezésre a Budapest Pride LMBTQ Fesztivál nemcsak a főváros, de az ország számos pontján egyaránt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a cél idén is egy sokszínű és összekovácsoló Fesztivál, az eddiginél is több, még ambiciózusabb programmal. A szervezők szeretnék, hogy erősítsék és löketet adjanak a Fesztivál alulról szerveződő, közösségépítő, és közösségformáló erejének.

 

 

Az idei fesztivál kommunikációját zöldebbnek és hatékonyabbnak tervezik: az eddigi nyomtatott programfüzetet egy sokkal intenzívebb és kidolgozottabb online kommunikáció fogja felváltani. Ezzel egyrészt igyekeznek óvni környezetünket, valamint sokkal szélesebb réteghez tudják eljuttatni a programok hírét, mert mindig az adott program célcsoportjához hirdetik az eseményt az online kommunikációnk során.

A programok biztosítására idén (a tavalyi atrocitások miatt) külön projektcsoportot állítanak fel, illetve egy dedikált jogászcsapat is kíséri a munkát. A cél az, hogy egyetlen programot se tudjanak megzavarni, és újra szabadon és biztonságosan valósuljon meg a Budapest Pride Fesztivál.

Ahhoz, hogy programot szervezz, nem kell bejegyzett szervezetnek lenned! Lehetsz programszervező informális csoportként, baráti társaságként, vagy magánszemélyként is.

A Budapest Pride várja programjaitokat a Fesztivál programjába (az ország minden pontjáról!) ezen a linken keresztül. Beküldési határidő: 2020. 02. 23.

2020. 02. 23.-ig csak a programod pontos célját, címét, jellegét és az elérhetőségeidet kell beküldened.

A beküldés után folyamatosan, de legkésőbb a határidő lejárta után egy héten belül kapsz visszajelzést, hogy bekerült-e a programod az idei Budapest Pride LMBTQ Fesztiválra. Ezt követően további információkat (helyszín, időpont, végleges programleírás képpel) kérik majd be egy következő körben.

A Fesztivál programjai közé különösen várják:

  • az innovatív ötleteket, a kreatív megoldásokat;
  • azokat a programokat, amelyek nem vettek részt az előző évek Fesztiváljain, és azokat a szervezeteket és szervezőket, akik új résztvevői a Fesztiválnak;
  • azokat a szervezeteket, akik nonprofit alapon működnek, és/vagy a tevékenységi körük szorosan kapcsolódik az LMBTQ közösséghez;
  • azokat a programokat, amelyek többszörösen hátrányos helyzetű (pl. roma, fogyatékossággal élő, menekült, hajléktalan, stb.) LMBTQ embereket érintő kérdésekkel foglalkoznak, nekik szólnak;
  • azokat a programokat, amelyeket nem budapesti szervezetek küldenek be;
  • azokat a programokat, amelyek mind nyelvileg, mind fizikailag akadálymentesek;
  • azokat a programokat, amelyek az idei Fesztivál szlogenéhez kapcsolódnak.

Elutasításban részesülnek azok a programok, amelyek összeegyeztethetetlenek a Budapest Pride manifesztójával (https://issuu.com/budapestpride/docs/manifeszto), illetve amelyek a határidő lejárta után érkeznek be.

Ha bizonytalannak érzed magad programszervezéssel kapcsolatban, olvasd el a Pride kiadványát, melyből rengeteg praktikus tudásra tehetsz szert: https://budapestpride.hu/szervezeti-kisokos

Legyél képben a fontos infókkal, és kérj segítséget, tanácsot a többi programszervezőtől! Lépj be a ‘Programot szervezek a Budapest Pride-ra 2020’ Facebook csoportba, bartelezz projektort és bográcsot, kérj tippeket, és társulj össze másokkal!

Ha a kérdésedre a Facebook csoportban nem találtál megoldást, keresd a szervezőket a fesztival2020@budapestpride.hu címen “Programbeküldés Nyári Fesztivál 2020 – <szervezeted neve>” tárgyú e-mail-ben!

 

Previous post

Megnyerte első Grammy-díját a nyíltan meleg énekes, Lil Nas X

Next post

Transz színésznő lett a legújabb Louis Vuitton kollekció arca