Lifestyle

Szerelem határokon át – Egy magyar és egy brazil fiú távkapcsolata

A Szerelem határokon át (Love Beyond Borders) projektet a PlanetRomeo idén hirdette meg milliós felhasználói tábora számára. “Szerettük volna néhány távkapcsolatban élő Rómeónk számára megadni a lehetőséget, hogy találkozzanak” – mondta Gui Bosselaers, a cég marketingvezetője. Három párt választottak ki, köztük a magyar Bencét és a brazil Brenót, akik így végre újra láthatták egymást és Amszterdamban egy hetet tölthettek együtt. Erről a különleges projektről beszélgettünk Bencével. 

 Sokan nem ismerik a sztoritokat, úgyhogy mesélj egy kicsit magatokról! Hogy találkoztatok?  

Akkor találkoztunk, amikor Breno Budapesten tanult egy ösztöndíj-program keretében. Elkezdtünk csetelni a PlanetRomeón, aztán néhány héttel később végül találkoztunk személyesen is egy underground melegbulin. Elég szoros kapcsolat alakult ki közöttünk, de ekkor még csak barátság volt extrákkal. Egyikünk sem keresett komoly kapcsolatot, mert Breno csak rövid ideig – mindössze egy évig – szándékozott maradni, engem pedig túlságosan lefoglalt a munkám, és a kevés szabadidőmet nem egy párkapcsolat fenntartásával akartam tölteni. De valahogy minden ment magától, és egyre jobban megkedveltük egymást, míg végül hirtelen rájöttünk, hogy tulajdonképpen egy pár vagyunk. Rengeteg időt töltöttünk együtt, megismerkedtünk a másik barátaival, azóta pedig napi szinten tartjuk a kapcsolatot sms-ben, hang-, illetve videóhívásokkal.  

Bence és Breno

Sokan úgy gondolják, hogy az online platformokon nem fognak komoly kapcsolatot találni maguknak; még többen úgy tartják, hogy ezek a felületek csak az alkalmi szex keresésére valók. Neked mi erről a véleményed? Hogy működött ez nálatok?  

Nagyon sokféle ember létezik, és mindenkinek megvannak a maga igényei. Mindegy, hogy valakivel online vagy személyesen találkozol először, kisülhet belőle jó és rossz is. Nem tudnám pontosan megmondani, mit jelent a „komoly kapcsolat” fogalma manapság. Szerintem egy kapcsolat nagyon mást takar a 21. század embere számára, mint amit néhány évtizeddel, vagy akár néhány évvel ezelőtt magában foglalt.  

Általánosságban egyértelműen több az alkalmi együttlét, mint a hosszabb kapcsolat. Ez már mindig így lesz. A PlanetRomeóhoz hasonló oldalak azért jók, mert mindegy, hogy mit keresel rajtuk, biztosan találsz hozzá partnert. A PlanetRomeo nélkül valószínűleg nem találkoztunk volna Brenóval. A mi történetünk egy baráti találkozással kezdődött, amiből egy csodás éjszaka lett – a kapcsolatunk továbbra is azon az első néhány remek órán alapul. Az alkalmi szexből is lehet hosszabb és érzelmesebb kapcsolat, ha megvan a kémia a két ember között.  

Egy kapcsolat fenntartása nem egyszerű feladat akkor sem, ha megvan a fizikai közelség; hát még, ha több időzóna és több ezer kilométer választ el. Milyen alapszabályaitok vannak, amik segítenek legyőzni a távolságot?  

Hogy őszinte legyek, szerintem nehezebb legyőzni a nehézségeket, ha folyton egymás közelében vagytok, mert olyankor nagyobb az esélye a vitáknak és egyéb negatív dolgoknak. De persze megvannak az árnyoldalai a távkapcsolatnak is, mert a személyes találkozások nagyon fontosak. Mivel csaknem minden nap beszélünk egymással, ezért mindig tudjuk, mi a helyzet a másikkal. Törődünk egymással, és tényleg nem csak a szex a fontos a kapcsolatunkban.  

Persze mindkettőnknek vannak bizonyos fizikai szükségletei, amiket muszáj kielégítenünk. A lényeg, hogy mindig őszinték vagyunk egymással ebben a kérdésben is.  

A 21. században már tényleg nem jelent nagy kihívást a távolság. Talán az a legnehezebb, hogy eltérő időzónákban élünk, de mivel rengeteg barátunk él a Föld különböző pontjain, ezért hozzá vagyunk szokva az eltolódáshoz. 

Két év alatt sok minden történhet, az ember maga is sokat változhat. Milyen volt két év után újra találkozni személyesen?  

Ahogy említettem, tényleg naponta beszéltünk egymással; biztosan mindketten változtunk valamennyit az elmúlt két évben, de az állandó kapcsolattartás miatt ez nem nagyon tűnt fel. Lelkileg biztosan alakultunk, de testileg nem sok változás látszik rajtunk.  

Remek volt újra találkozni Amszterdamban két év elteltével. A PlanetRomeo csapata nagyon pontosan megszervezte az első találkánkat, hogy hol és mikor láthatjuk egymást először annyi idő után. Amikor megláttuk a másikat, azonnal egymás karjaiba ugrottunk, csak öleltük és csókoltuk egymást. Fantasztikus érzés volt, már mindkettőnknek nagyon hiányzott. Csodálatos napokat töltöttünk Amszterdamban. 

Nemcsak a találkozásunk volt csodálatos, de a PlanetRomeónak köszönhetően a programok, a szállásunk és a többi apróság is. Úgy éreztük magunkat – egy másik párral egyetemben –, mintha egy tündérmesébe csöppentünk volna. Örök emlék marad minden pillanat!     

Mik a terveitek? Hogy látod a kapcsolatotok jövőjét?  

Breno továbbra is egyetemre jár, én pedig saját lakásra gyűjtök Budapesten. Ha ez a két „projekt” sikeresen lezárul, akkor elkezdhetünk a közös jövőn gondolkodni. Addig is így folytatjuk az életünket. Nincsenek nagy terveink azonkívül, hogy mielőbb szeretnénk újra találkozni egymással, de persze minden a körülményektől függ. Ki tudja? Lehet, hogy hamarabb jutok el Brazíliába, mint gondolnám.  

Germán Henao

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin