Hírek

Szerdai hírszemle Rióból

Tom Daley bronzérme után mára is jutnak olimpiai hírek, az alábbiakban az LMBTQI-sportolókat érintő friss riói híreket szemlézzük.

Daley-Goodfellow_09
Dan Goodfellow és Tom Daley

 

DUATLON
A Nike sportszergyártó az olimpiára időzítve hozta ki új reklámfilmjét, amiben a transz sportolót, a duatlonista Chris Mosiert állítja reflektorfénybe.  Mosier az első transz férfi, aki bekerült a amerikai nemzeti férfi válogatottba.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

EVEZÉS
Épp csak lemaradt a dobogóról az új-zélandi Robbie Manson. A nyilvánosság felé előbújt sportoló evezésben indult csapattársával, Christopher Harris-szel. A versenyszám nagy esélyesének számítottak, idén minden fontos versenyen megszerezték az aranyat, most őrült hajrában a negyedik helyen végeztek.
Manson egyébként támogatja az angol Warwicki Evezősök jótékonysági meztelen naptárát, amit saját Instagramjára feltöltött képpel is bizonyított.

Robbie_Manson
Robbie Manson

LABDARÚGÁS
Miközben a női focicsapatok leszbikus tagjait a brazil közönség részéről folyamatosan homofób sértegetések érik, a FIFA közölte, az ügyben nem terveznek semmilyen lépést, amíg a játékosok nem nyújtanak be hivatalosan is panaszt.

 

RÖGBI
A nap híre azonban egyértelműen a riói olimpia első lánykérése.

Isadora-Cerullo
Marjorie Enya és Isadora Cerullo

Két év után a pályán kérte meg a brazil Isadora Cerullo, a helyi hetesrögbi-csapat játékosának kezét párja, Marjorie Enya. Videón a megható pillanatok:

 

Olimpíada não é para os fracos. Emoção atrás de emoção. O Rugb…MOMENTO FOFURA OLÍMPICA! O Brasil Rugby teve sua boa campanha coroada após a final entre Austrália e Nova Zelândia. Marjorie, gerente de esportes do Estádio de Deodoro, pegou o microfone e mandou ver. Pediu Isadora Cerullo, a Izzy, em casamento! #Rio2016NoSporTV #AmorNoSporTV #SomosTodosCampeões

Közzétette: SporTV – 2016. augusztus 8.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb