Kultúra

Szeptember 16-án életre kel a Distriqt

A hazai LMBTQ szcénájára jellemző pop zenei műfajok után izgalmas változatosságot nyújtanak az utóbbi években megjelenő house-techno sorozatok. De mi is az a Distriqt és miért érdemes elmenni ezekre a bulikra?  – Erdélyi Ferenccel, a VIBE Budapest főszervezőjével beszélgettünk a szeptember 16-án debütáló új eseményükről, a Distriqtről.

Az utóbbi években számos, új stílusú partsorozat kötődik a nevedhez. Mitől más a Distriqt és mi ihlette a sorozat elnevezését?

Kettős identitást fogalmaztunk meg; egyrészt a kívülállásunkat, különcségünket, másrészt a célközönség orientációjának diszkrét kettőse voltak a támpontok.

Erdélyi Ferenc

Mi motivált titeket az indulásban?

Régóta terveztük már egy kifejezetten minőségi, elektronikus zenei esemény elindítását, de csak az előző évadban kezdtük azt érezni, hogy a közönségünk oldaláról is megvan az igény. Olyan úttörő underground queer partik után, mint az OMOH vagy nappali fronton a Hey Day, szeretnénk tovább árnyalni a palettát.

Miben lesz ez a partysorozat más a többihez képest?

Habár Berlin a techno fővárosa, a mi első számú inspirációnk Budapest. A hazai előadókat helyezzük előtérbe. Sokszor érzem azt, hogy a techno zenében Berlin felemlegetése itthon inkább a techno gátja, mint sem szabadsága. Ez amolyan magyar sajátosság, a szolgalelkű gondolkodás. Büszkén vállaljuk, amit csinálunk. Csak akkor lesz valami a miénk, ha az önálló gondolataink és történetünk is benne van.

Mivel készültök az első Distriqtre?

Ahogy már említettem, minden alkalommal itthoni előadót hívunk meg.  Nagy örömünkre a budapesti éjszaka egyik kiemelkedő alakja, az analóg szettjeiről is híres Ramin Sayyah producer/dj elfogadta meghívásunkat. Ramin állandó vendége a legnépszerűbb budapesti sorozatoknak és helyeknek egyaránt, a neve garancia a jó bulira. Ezúton is köszönjük neki a sorozatba vetett bizalmat.

A vendég előadóink mellett fontos szerepet kapnak a közösségünk előadói is. Első alkalommal a csapat két oszlopos tagjának, Kalinak és Mettyunak a változatos kíséretére számíthatunk a house-on át, az acidon keresztül az indusztriálisabb hangzásokig. Olyan előadóktól kevernek majd, mint Sam Paganini, Len Faki, Rrose, Paula Temple, vagy Slam.

A Gödör Klub nem egy megszokott helyszíne a techno közegnek, mire számítsunk?

Egy eléggé korrekt Dynacord Xa2 hangrendszerre és speciálisan az alkalomra tervezett, minden érzéket megmozgató, kontrasztos vizuális élményre.

Van még valami a tarsolyotokban?

A rendhagyó koncepció. Az első alkalmat a VIBE születésnapi különkiadásával egy időben és helyen fogjuk megszervezni. Két fajta karszalagot adunk a bejáratnál, de szabad lesz az átjárás az események között. Szeretnénk, hogy a közönségek fúziójából kialakuljon egy egészséges balance a közegen belül, egyfajta átjáró, amellyel reményeink szerint a budapesti éjszaka új, hiánypótló színfoltját teremtjük meg.

Végezetül, kiknek ajánljátok a Distriqtet?

Azoknak, akik szeretik a minőséget, akik szeretnének kipróbálni valami újat és azoknak, akik bírják a tempót (kacsint)

A Distriqt első bulija szeptember 16-án a Gödör Klubban lesz, további információ a buli Facebook-oldalán

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Öten erőszakoltak meg Ghánában egy leszbikus lányt a 14. születésnapján

Next post

A tökéletes férfi kozmetikumok nyomában