Kultúra

Szemtelen trancebarokk alkotás ma este a Trafó online Nagytermében

 

A Trafó Kortárs Művészetek Háza rendhagyó online sorozata olyan, az intézményhez köthető legendás régi és népszerű új produkciókat vetít, amelyek nem elérhetőek a videómegosztókon. A Take a Seat! – online Trafó-estek tíz héten át várnak mindenkit szombat esténként a Trafó virtuális Nagytermébe. A mai darab Molnár Csaba Eclipse című darabja, amit 2016-ban Lábán-díjra jelöltek.

2020.05.16. Molnár Csaba: Eclipse
Producer: SÍN Művészeti Központ

Fiktív, képregényszerű világ, popkultúra, véletlenszerűen egymás mellé sodródó emberek, hullámzó, lüktető mozgás, sztereotip szituációk, szemérmetlen szentimentalizmus és vadság, irónia és önirónia. Az éjszakai élet drámáin túl feloldódnak az emberi játszmák, és létrejön egy, a zenével összefonódó transz állapota, amelyben az ego az ösztön árnyékába kerül. Molnár Csaba és csapata a Budapest Kortárstánc Főiskola táncosaival kiegészülve ezeket a viszonyrendszereket térképezik fel. Csak nők.

„Szemtelen, posztpunk/trancebarokk alkotás (már ha létezik ilyen): kikezdi a színházi művek ontológiai szabályait, megkérdőjelezi a koreográfiába beemelhető mozgás minőségét, és mindeközben pukkasztóan kérkedik is. Tobzódik a trashes-giccses diszharmóniában.” (Komjáthy Zsuzsanna, Színház.net)

A vetítés 20 órakor kezdődik, és még 24 óráig, azaz május 17-én 19:59-ig érhető el a takeaseat.hu oldalon helyet foglalt nézők számára.

 

Csaba Molnár: ECLIPSE – trailer (2015) from SIN Arts Centre on Vimeo.

 

 

 

„A meztelenség jelmezzé alakul át”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb