Hírek

Szélsőjobbosok akarják megakadályozni a Budapest Pride-ot

Az előzetes tervek szerint idén kordonok nélkül tartják meg a Budapest Pride felvonulást, és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom már készül a rendezvény megakadályozására. Azt az egyetlen apróságot felejtik el, hogy a felvonulás épp a kormány által presztízs-rendezvényként kezelt úszó-világbajnokság előtt lesz egy héttel – kizárt, hogy a kormány engedjen egy nemzetközi botrányt jelentő rendzavarást részükről, aminek következtében tiltakozásul akár külföldi sportolók tömegesen léphetnének vissza a versenytől.

A Budapest Pride gyülekezője a Kossuth téren lesz, a felvonulást pedig – a tervek szerint – ezúttal kordonok nélkül rendezik meg. Ezt próbálja meg kihasználni a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. A szervezet közleményt juttatott el kedden az atv.hu szerkesztőségének, melyben a többi között azt írják: július 8-án ők is az utcán lesznek.

hirdetés

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

„Információink szerint idén a rendőrség biztosító sorfala nélkül kívánják megtartani a nyilvános fajtalankodásnak és vallásgyalázásnak is teret biztosító Budapest Pride-ot. Ezt a liberális világtrenddel szembeszállva Mozgalmunk nem fogja szó nélkül hagyni. Felszólítunk minden, nemzetünk megmaradásáért és tradicionális értékrendünk védelméért tettekre képes szervezetet és nacionalistát, hogy tiltakozzon megjelenésével a súlyosan közerkölcssértő és a társadalom számára rendkívül ártalmas deviánsmenet ellen! A deviáns törekvések ellen a leghatározottabban fel fogunk lépni”.

Az atv.hu megkereste az ügyben Barcsa-Turner Gábort, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjét, akitől azt kérdezték, milyen eszközökkel – jogi, fizikai – kívánnak fellépni a rendezvény ellen. Barcsa-Turner az alábbi választ adta:

„Többféle módon és több eszközzel is élni fogunk, amiket érthető okokból nem kívánunk nyilvánosságra hozni. Elég kreatívak vagyunk ahhoz, hogy hangot adjunk a véleményünknek, teret biztosítsunk az akcióinknak, és ezáltal elérjük a céljainkat. Az elmúlt két évben azt mondtuk, hogy ha már nem sikerült ezt – az egyébként külföldről importált résztvevőkkel, a homoszexuális közösség többsége által is elutasított –, provokációt megakadályoznunk, akkor legalább sikerült ketrecbe zárni és a társadalom elől ezáltal elzárni. Ha ez megváltozik, és nyílt utcabállá akarna szó szerint fajulni a felvonulás, akkor viszont nem mérlegelünk.”

A rendőrséghez intézett kérdésre, hogy valóban kordonok nélkül rendezik meg az idei Budapest Pride-ot, az alábbi választ kapták:

“Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt a feladatellátáshoz szükséges erőkkel és az azt biztosító eszközökkel hajtja végre”.

Érdemes felidézni, hogy mára a Budapest Pride egy közel húszezer fős békés felvonulás, amit rekordszámú világcég és nagykövetség támogat évről évre. Egy tucatnyi széljsőjobbos szerencsére kevés a Budapest Pride megakadályozásához.

(atv.hu)

 

Previous post

Transz pasival reklámoz a Mercedes

Next post

LMBTQ-barát helyek nyaraláshoz