Nagyvilág

Százezrek követelik, hogy az EU lépjen fel a lengyel homofóbia ellen

fotó: Twitter

 

Két lengyel szervezet, a Kampania Przeciw Homofobii – KPH (Campaign Against Homophobia) és a Lambda Warszawa közreműködésével indult aláírásgyűjtés, hogy az Európai Unió tegyen határozott lépéseket az országban létrehozott „LMBT-mentes zónák” miatt.

Egyben sürgetik a brüsszeli vezetőket, hogy hozzanak gyűlölet-bűncselekmények elleni jogszabályokat a lengyel LMBTQ-közösség védelmében. Az eddig összegyűlt, több mint 342 ezer aláírást kedden adták át a szervezők Helena Dallinak, az EU egyenlőségért felelős biztosának.

 

LMBT-mentes zóna:

Idén tavaszra közel száz lengyel önkormányzat csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amellyel kinyilvánítják, hogy az ő településük vagy régiójuk mentes az “LMBTQ ideológiától”. Ezzel vállalják azt is, hogy elutasítják a toleranciát, és nem támogatnak olyan nonprofit szervezeteket, amelyek LMBTQ-ügyeket is felkarolnak.

A petíciót a biztos az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyen szavaival vette át:

„Nincs hely emberiesség-mentes zónákra az EU-ban, vagy a világon bárhol máshol.”

 

 

Helena Dalli biztosan nem a lengyel kormánypárti politikusok kedvence, ő jelentette be idén nyáron, hogy az „LMBT-mentes zóna” településienek az Európai Unió nem adja meg a kért pénzügyi támogatást. Közben a lengyel miniszterelnök már jelezte, hogy van az a pénz, amiért esetleg leállnának az uszító homofób retorikával.

 

 

Hetven világhírű művész sürgeti, hogy az EU lépjen fel a lengyel homofóbia ellen

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb