Színes

Szakított a denveri állatkert meleg flamingópárja

Freddie Mercury és Lance Bass épp a pride hónap idején rebbentek szét.

 

A denveri állatkert a közösségi médiában tette közzé, hogy elváltak útjai az intézmény híres meleg flamingópárjának. A két híres meleg zenész, Freddie Mercury és Lance Bass után elnevezett flamingók azzal kerültek be a hírekbe korábban, hogy az állatkert szerint azonos nemű párként olyan fióka pótszülei lehetnének, akit eredeti szüleik nem tudnak felnevelni.

Az egy chilei és egy amerikai flamingó alkotta páros több évig élt együtt, és szakításuk annyira sokkolta az állatkert látogatóit, hogy később újabb posztban kellett megnyugtatni az érdeklődőket, hogy az elválástól eltekintve épek és egészségesek, számol be az esetről a People.

Mint az az újabb posztból kiderül, a szakítás oka egy harmadik fél. Az állatkert megjegyzi, hogy az életre szóló párválasztás nem feltétlenül igaz minden egyedre, és itt is ez történt: Freddie Mercury továbbállt és új párt választott magának egy Iommi nevű tojó személyében. Iommi szinte egész életét Freddie körül töltötte anélkül, hogy korábban a kötődésnek bármilyen jelét mutatta volna. Azt a gondozók sem tudják, hogy ők ketten most miért döntöttek úgy, hogy összejönnek.

„A flamingók hihetetlenül társas állatok, egyedi és bonyolult kötelékeket alakítanak ki. Egyes madarak hím-tojó párokat alkotnak, más madarak azonos nemű párokat. Egyesek éltre szólóan választanak párt, másoknak több párjuk is lesz életük során, míg olyanok is vannak, akiknek egyáltalán nem lesz párjuk” – írja az állatkert.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb