Lifestyle

Szakállt raktak a meleg elnökjelöltre, felrobbant a Twitter meleg szekciója

 

 

Az idei elnökválasztásban, de legalábbis a demokrata jelöltek versenyében üde színfolt a friss #BeardedButtigieg jelenség, ami a Twitteren indult.

A nyíltan meleg elnökjelölt, Pete Buttigieg kapcsán sokszor elhangzik a bírálóitól, hogy nézeteit tekintve túl mainstream, túl centrista, és úgy összességében nem elég meleg. Azonban a fiktív szakállas fotói rögtön egységbe kovácsolták a meleg szavazókat az interneten.

Az 1999-es meleg romantikus vígjáték, a Helyes bajok (Trick) rendezője, Jim Fall figyelemmel követte a szerdai elnökjelölti vitát, és kedvező benyomást tett rá Buttigieg azzal, ahogy képés higgadt és józan maradni. Fogta hát az elnökjelölt négy fotóját, és a FaceApp-ban csodát művelt velük – de legalábbis némi szakáll segítségével felturbózta őket.

„Fantasztikus számomra, hogy olyan korban élünk, amikor egy nyíltan meleg, házasságban élő férfi komoly jelölt az elnökségért. Nem számít, mit gondolunk a politikai nézeteiről, az LMBTQ közösségnek ünnepelnie kellene azt, hogy itt tartunk.”

A szinte mindig tökéletesen borotvált Buttigieg egyik olyan fotójával kezdett (lásd nyitóképünket), ami eredetileg – és frissen borotválva – a Vogue tavalyi interjújában jelent meg, majd három olyannal folytatta, amik akkor készültek, amikor a politikus Afganisztánban szolgált hadnagyként.

 

 

Fall azonban nem is sejthette, hogy a #BeardedButtigieg hashtaggel össznépi szakállépítést indít el a közösségi médiában, ahol sorra készülnek a hol dögös, hol vicces, de mindenképp szőrösebb Buttigieg-fotók.

 

 

 

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés