EgészségÉletmód

Szakállban az erő! – A dús és szexi arcszőrzet titka

Tudtad, hogy a 19–20. század fordulóján a többnapos borostát még a munkásosztályhoz kötötték, és az elhanyagoltság, nem pedig a stílusosság jele volt? Mára sokat változott a helyzet: az arcszőr, legyen szó bajuszról, terjedelmes szakállról vagy visszafogott borostáról, olyannyira divatossá vált, hogy szinte majdnem minden férfi félredobta a borotváját. Szerencsére már azoknak is megvan a lehetőségük, hogy dús szakállal büszkélkedhessenek, akik nem örököltek erős arcszőrzetet. Mutatjuk a titkot!

Bár a movembert, vagyis a borotválkozás nélküli novembert nemrég már magunk mögött hagytuk, úgy tűnik, a borostás arc nem megy ki egyhamar a divatból. Míg sokaknak az okozza a legnagyobb fejtörést, hogyan ápolja szakállát vagy bajuszát, másoknak az, hogyan tegyenek szert dús arcszőrzetre. Szerencsére mindkettőre van megoldás, mi azonban most az utóbbival foglalkozunk, és megmutatjuk, hogyan tud a Hair Hungary csodás arcszőrzettel megajándékozni a férfiakat.

Hiába hallottunk róla keveset, ma a szakállbeültetés már legalább annyira elterjedt beavatkozás a férfiak körében, mint a hajbeültetés. Mindkét esetben hasonló metódussal dolgoznak: onnan szereznek hajhagymákat a hiányos területek befedésére, ahol a legsűrűbb a szőrzetünk. Míg a haj esetében ez általában a tarkó, addig az arcszőrzetnél ez az áll alatti rész.

Az arcszőrzet sűrűsége nagyban múlik a genetikai adottságokon, de a ritkás arcszőrzetet okozhatja gyógyszerek mellékhatása, korábbi sérülés, illetve a problémás, pattanásos bőr sem válik előnyünkre, ha dús szakállra vágyunk.

Bár ahogy fentebb írtuk, a szakállbeültetés idehaza talán még kevésbé ismert beavatkozás, semmi okunk sincs, hogy szkeptikusak legyünk. A szőrszálakat lényegében ugyanúgy ültetik be, mint a haj esetében. Kisebb hiányok, foltok pótlására általában 200 szőrszál, azaz graft beültetése szükséges, míg a nagyobb területek befedésére 500 graftra van szükség. Ezeket a hajhagymákat vagy az áll alatti részből, vagy a hajból nyerik ki. Utóbbi lehetőséggel leginkább akkor élnek a szakemberek, ha a teljes szakáll felépítése a vendég kívánsága, ekkor ugyanis akár 2-3000 graftra is szükség lehet. A beültetett graftok pár hét múlva kihullanak, de helyükön új szőrszálak nőnek, így néhány hónap múlva már láthatóvá válik a beavatkozás eredménye – azonban a végleges látványban csak 12 hónap múltán gyönyörködhetünk.

A beavatkozást minden esetben személyes konzultáció előzi meg, amikor a páciens elmondhatja az igényeit. Maga az eljárás az úgynevezett SafeSystem-FUE módszer alkalmazásával történik. Mindez teljesen fájdalommentes, mivel helyi érzéstelenítést alkalmaznak. Először a donorszőrszálat veszik ki a korábban egyeztetett területről, majd ezután átültetik őket a kívánt helyre. A beavatkozás ideje függ a kezelt terület méretétől, de általában 6-8 órára kell számítani.

Mivel a modern eljárási technikának köszönhetően nem kell hegektől vagy egyéb feltűnő sebhelyektől tartani az arcunkon, a gyógyulási idő igencsak rövid, így tényleg egyetlen ellenérvet sem tudunk mondani, miért ne tegyél szert divatos és dús arcszőrre.

A szakállfésűt beszerezted már?

Hair Aesthetic Clinic
Hair Hungary

1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
E-mail: info@hairhungary.hu
Telefon: +36 (30) 552 0940
www.facebook.com/hairhungary
www.hairhungary.hu

Tegdes Péter

hirdetés
Previous post

A mormonok a Deadpool "pánszexuális" plakátja miatt perelhetik a filmstúdiót

Next post

A Túl a Barátságon bekerült az amerikai Kongresszusi Könyvtárba