Hírek

Sydney püspöke szerint az egyenlő házasság megvalósulásának köszönhetően 2017 “szörnyű év” volt

Karácsonyi üzenetében Sydney püspöke, Anthony Fisher kijelentette, hogy 2017 annus horribilis volt. A latin kifejezés egyszerűen annyit tesz, szörnyű év. Az 57 éves egyházi elöljáró szerint az ausztrál keresztények számára különösen az egyenlő házasság megvalósulása okozott kihívást – arra persze elmulasztott kitérni, hogy közvélemény-kutatások szerint a keresztények többsége is egyenlőség párti, álláspontjával tehát legjobb esetben is csak egyháza kisebbsége ért egyet.

Fisher püspök Ferenc pápával

A püspök szerint a házassági egyenlőség, az eutanáziáról folyó vita, valamint az egyházat érintő pedofíliabotrány nem sok optimizmusra ad okot, azonban karácsony története arra tanít minket, hogy mindig van fény az út végén. Az ausztrál római katolikus egyház esetében ez szerinte a katolikus fiatalokban testesül meg, akik a hívásra válaszolva papokká, prófétákká, “korunk szentjeivé” válnak.

Fisher püspök – aki egyben a római katolikus egyház bíborosi testületének is tagja – annak idején a népszavazási kampányba is komolyan beleállt, az egyenlő házasság elleni szavazásra buzdítva az embereket. Attól tartott ugyanis, hogy a hívő emberek akár állásukat is elveszíthetik, ha az megvalósul, de legalábbis is diszkriminálva lesznek az élet számos területén.

HIVszűrés.hu fejléc banner

Previous post

Börtön várhat a férfira, aki orvosnak adta ki magát, hogy bepasizhasson

Next post

Bringing Roma LGBTQI issues to light