Hírek

Svájci profi birkózó coming outolt

A svájci Curdin Orlik a The Magazine-nak adott interjújában coming outolt melegként, ezzel pedig történelmet írt, hiszen ő lett az első nyíltan meleg, professzionális férfi sportoló országában.

 

 

Curdin Orlik

 

„Túl sokáig rejtettem el a valódi énemet. Mindig is tudtam, hogy meleg vagyok. Már tizenkét évesen biztos voltam benne, de azt gondoltam, hogy ez nem helyes, ez nem lehetséges. Hallottam, ahogy a többiek az iskolában trágár szavakkal illettek, és ugyanígy volt a focipályán. Még a birkózásban is. Persze nem biztos, hogy mindenki komolyan gondolta, amit mondott, de azért elgondolkodtam rajta, hogy basszus, ez nem jó.”

Orlik megpróbálta eltitkolni szexuális irányultságát, saját maga elől is. Még egy nőt is feleségül vett, házasságukból fiú született, ám miután Orlik rájött, hogy nem titkolózhat tovább, elváltak – írja a Pride. „Azt gondoltam: nem akarok meleg lenni, de ez vagyok én, el kell mondanom.”

Egy teljes évébe telt, hogy elhatározása után készen álljon az előbújásra, és a visszajelzések egyelőre nagyon pozitívak. Orlikot meghatották az Instagram-oldalára érkezett kommentek, és elárulta, hogy mostantól egy új, nyitott és szabad szakasz kezdődik az életében.

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb