Hírek

Svájcban illegálissá vált a homofóbia és transzfóbia

Svájc megváltoztatta Büntető törvénykönyvét, melyben mostantól a homofób és transzfób megnyilvánulások egy szinten vannak a rasszista megnyilvánulásokkal – vagyis mindegyikért akár 3 év börtön is járhat.

Svájcan 118-60 arányban és 5 tartózkodással szavazták meg a változtatást, ami így illegálissá teszi a homo- és transzfóbiát az országban.

A változást benyújtó Mathias Reynard így nyilatkozott a sikerről: “A homofóbia nem egy opció, hanem egy bűntény. A homoszexuális ötöde próbált már meg öngyilkos lenni, felük még 20 éves kora előtt. Ez a győzelem fontos jelzésértékkel bír.”

A Pink Cross LMBTQ csoport vezetője, Rene Schegg ezt mondta örvendetes lépésről: “A döntés meghozatalának napja fontos nap. Remélhetőleg előrelendíti majd az LGBTI Emberek Nemzetközi Szövetsgének ranglistáján, amelyen Svájc jelenleg a 22 helyen áll, Észtország és Magyarország mögött.”

Raynard elmondása szerint következőre az egyenlő házassági jogokat akarja elérni az országban.  Svájcban 2007 óta elérhető a regisztrált élettársi kapcsolat.

Forrás: Gay Times

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb