Hírek

Súlyos homofób támadás érte egy francia melegjogi szervezet vezetőjét

Kedd este Guillaume Mélanie, az Urgence Homophobie szervezet elnöke és társai épp azt ünnepelték, hogy sikerült menedékjogot szerezni Franciaországban egy csecsenföldi meleg férfinak. Az éjszaka azonban nem úgy végződött, ahogy tervezték, Guillaume-t ugyanis az étteremből kifele jövet egy ismeretlen férfi gyalázni kezdte. Homofób megjegyzéseket tett, majd rá is támadt – számolt be az esetről a BBC.

Az áldozat sérüléseiről Twitter-oldalán is beszámolt:

No Title

No Description

 

Mélanie orra az ütések következtében eltört és további zúzódásokat szenvedett. A férfi egy olyan melegjogi szervezetet vezet, mely arra specializálódott, hogy kimenekítse a melegeket Csecsenföldről. Mint arról korábban mi is többször beszámoltunk (cikkeink a témában itt olvashatóak el), Csecsenföldön immár évek óta példátlan üldöztetésnek vannak kitéve a meleg férfiak, amely miatt több LMBTQ-jogi szervezet is a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordult.

Párizs polgármestere, Anne Hidalgo Twitteren fejezte ki együttérzését, és biztosította Mélanie-t a támogatásáról. A férfi azt mondta, az incidens a város egy olyan részén történt, amit ő eddig kimondottan melegbarátnak tartott.

Szomorú véletlen, hogy az idei év legnagyobb szabású LMBTQ-sportrendezvényének, a Gay Games-nek augusztusban szintén a francia főváros adott otthont. Szerencsére a magyar beszámolók egyáltalán nem szembesültek homofóbiával.

https://humenonline.hu/ujabb-magyar-eremmel-es-fantasztikus-bulival-ert-veget-a-parizsi-gay-games/

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb