Hírek

Súlyos büntetést követelnek az esküdtek a barátnője 8 éves, melegnek hitt fiát meggyilkoló férfinak

Októberben kapott nemzetközi publicitást az a Los Angeles-i tragédia, amelynek keretében egy 37 éves férfi halálra kínozta barátnője 8 éves kisfiát. Gabriel Fernandez egyetlen bűne az volt, hogy mostohaapja – és nem mellékesen tulajdon édesanyja is – úgy gondolta, a gyerek felnőve meleg lesz.

Isauro Aguirre rendszeresen lányruhába öltöztette és úgy küldte iskolába Gabrielt, cigarettát égettek a bőrén, korbácsolták és légpuskával is megsebesítették. Emellett éheztették is az általános iskolás gyermeket, macskaalmot és a saját hányását etették vele, kamrába zárták, a szájába zoknit tömve és kendővel kötve be a szemét.

Isauro Aguirre előzetes letartóztatásban

A hatóságok az esetről akkor szereztek tudomást, amikor a nevelőapa felhívta a 911 segélyhívó számot. De nem azért, hogy Gabriel életét mentse, hanem a saját bőrét akarta menteni.

A kisfiút a mentők azonnal kórházba szállították, azonban két nappal később belehalt egy szívrohamba. Utolsó perceiben tévképzetek gyötörték, a felette álló orvosról azt hitte, halálra akarja verni őt.

Gabriel, az áldozat

A bíróság nemcsak Isauro, de barátnője ellen is eljárást indított bűnsegédlet vádjával. A nyomozók a pár telefonkészülékein több üzenetváltást is találtak, melyekben részletezték, hogyan tervezik tovább kínozni a gyereket. A vádat támasztja alá továbbá az is, hogy a végül szívrohamban elhunyt gyermek testén az igazságügyi orvosszakértő számos külső fizikai trauma nyomát állapította meg.

A kihallgatás során a férfi elismerte, hogy megölte a gyereket, a kínzást azonban nem vállalta magára. Az esküdtszék ennek ellenére – a bizonyítékok és elegendő információ birtokában – a legsúlyosabb büntetést, halálbüntetést kért rá. Beszámolók szerint közülük többen is elsírták magukat a három napon át tartó tárgyalás során. Aguirre védőügyvédje tényleges életfogytiglani börtönbüntetésért harcol. Az édesanyát az esküdtek ártatlannak vélik, felmentését kérik.

A bíróság várhatóan azt a négy szociális munkást is elítéli, akiknek az elmúlt években Gabriel életének nyomon követése volt a feladatuk.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb