Életmód

Stílustippek a kényelem jegyében

A divat nem mindig a praktikus darabok viseléséről szól. Néhány tervező a legújabb kollekciójában kizárólag a feltűnő, egyedi megjelenésre koncentrál, fittyet hányva arra, hogy a hétköznapok lehetnek hűvösek, esősek vagy éppen egy zsúfolt busszal kell a munkahelyedig eljutnod.

Missoni_.Ám a 2016-os tavaszi és őszi darabokat felvonultató fashion weeken a vezető divatházak a laza, könnyen kombinálható, komfortos ruházkodásra fektették a hangsúlyt. A következő összeállításban megtudhatjátok, hogy ebben a szezonban mit visel egy kiegyensúlyozott, kényelemért rajongó férfi Párizs, London és Milánó utcáin.

Kötöttben a napsütésben

Kevés romantikusabb dolog van, mint egy kellemes tavaszi séta a parkban. Ehhez Missoni kötött pulóverei és kardigánjai tökéletes választásnak bizonyulhatnak. A földszínekkel dolgozó divatház új kollekciója kerüli a manírokat, a díszítéseket és a túlzásokat. Egyszerű szabásvonalakkal, férfias jegyekkel dolgozik, mégis érdekessé teszi összeállításait a különleges szövési és kötési technikákkal. A narancs és barna árnyalatú szettekhez jól illenek a meleg tónusú velúrcipők vagy bakancsok.

Dsquared2A farmer ötven árnyalata

Elcsépelt mondás, de igaz: a farmer örök darab. A Dsquared2 vezető tervezői, Dean és Dan Caten London stílusát párosították a szamurájok jellegzetes viseleteivel, japán motívumokkal. Kollekciójuk minden egyes szettjében legalább egy farmernadrág vagy farmerkabát felbukkan, amit rakott szoknyarésszel, keleti mintákkal printelt betétekkel vagy éppen fénylő szmokingkabáttal tettek egyedivé. A fehér ing egy lazán kötött nyakkendővel még mindig egy fokkal elegánsabb megjelenést biztosít viselőjének. Kiváló inspiráció a hétköznapokra.

Vivienne Westwood__A lényeg a részletekben rejlik

Még hogy a kényelem és az egyéni öltözködés kizárja egymást? Vivienne Westwood bebizonyítja, hogy egy jól szabott öltöny lehet komfortos és különleges, ha azt a jó ízlés határain belül fel tudjuk dobni valamivel. A 2010-es évek nagy szenzációja az öltönyös összeállítások kísérőjeként megjelenő színes mintás zokni vagy cipő. Westwood évről évre azt hangsúlyozza, hogy egy jól irányzott színblokkolással csodákra lehetünk képesek. Ne félj felvenni egy bordó kabátot vagy köpenyszerű felsőt egy vagány, rozsdabarna öltönyhöz! A monokróm szettet pedig feldobhatod egy színes díszzsebkendővel, egy feltűnő nyaklánccal vagy egy különleges mintázatú cipővel. Adj utat az egyéniségednek! Persze, ez az üzleti életben nem megengedett.

Sportos elegancia

Dior HommeVagány pasi, Mr. Dior a neved! A patinás múlttal rendelkező divatház a klasszikus vonalak megtartása mellett mindig is az újítások híve volt. Kris Van Assche, a Dior Homme vezető designere ebben a szezonban az egyéniségekre fektette a hangsúlyt. A legnemesebb anyagokat sportos jegyekkel keltette életre a kifutón. Nem volt rest az öltönyeihez gumírozott és derékrészen kötős nadrágokat adni, amelyeket vastag talpú, légáteresztő anyagokból készített sportcipőkkel tettek tökéletessé. Az abszolút lazaság iskolapéldája lehet, ahogyan a férfias elegancia a könnyedséggel teljesedik ki. Ehhez mindössze egy szabályt kell megjegyezni: légy stílusos és laza, érezd jól magad!

Szakács Gábor

hirdetés
Previous post

Nemzeti emlékhely lesz a Stonewall

Next post

"Nagyon meleg" lesz az Eurovízió