LifestylePlay Safe

Stealthing, avagy a titkos örömök

“Zokniban nem jó lábat mosni” – tartja a mondás, amelyhez nem is lehetne hűbb az egyéjszakás kalandok során hódító trend, a stealthing. Bár pontos fordításban lopakodás, titokban cselekvést jelent, lényege, hogy szex közben az aktív fél lehúzza magáról az óvszert anélkül, hogy partnerének szólna erről. Bár a heteroszexuálisokkal ellentétben nálunk nem áll fenn a fogantatás veszélye, a nemi betegségek terjedését merőben elősegíti az effajta “trükk”.

Az egyébként régóta létező trendre a Columbia Journal of Gender and Law című szakfolyóirat hívta fel a nagyérdemű figyelmét egy lány történetének a bemutatásával, aki a stealthing áldozata lett. Rebecca az ominózus esetet követően egy nemi erőszakot elszenvedett nőknek fenntartott segélyvonalnál vállalt munkát. Bár a jogászok többsége szerint a stealthinget szinte lehetetlen elismerni az erőszakos közösülés egy formájaként, Svájcban már sikerült elítélni érte egy férfit nemi erőszak vádjával. Ha jobban belegondolunk, logikus, hiszen bár a közösülésbe mindkét fél beleegyezett, az óvszer nélküli együttléttől feltételezhető, hogy a befogadó fél elzárkózott volna. Na de hogyan is néz ki ez nálunk, melegeknél?

 

 

Miután a hagyományos szereposztás, mint az aktív és befogadó fél, a mi esetünkben is fennáll, velünk is könnyen előfordulhat, hogy valaki sutyiban levetkőzteti a Jancsi bohócot a két személyes cirkuszban. Ahhoz azonban, hogy ne érezzük a különbséget, véleményem szerint teljesen önkívületi állapotban kell lennünk. Én legalábbis többnyire képes vagyok érzékelni azt, hogy partnerem meredő férfiasságán mikor van egy plusz latexréteg. Kivéve persze, ha ittam, netán egyéb szerek befolyása alatt állok, vagy olyannyira fel vagyok tüzelve, hogy azt a Vezúv is megirigyelné. Hiszen valljuk be, ha elkap a pillanat heve, lehet, hogy már csak azt veszed észre, amikor partnered benned van.

Ez azonban közel sem olyan tréfás, mint amilyennek hangzik, pláne, hogy főként alkalmi kapcsolatok során divat a kondom eltüntetése. Ez pedig kitárja a kaput a HIV, szifilisz, tripper, chlamydia, hepatitis, HPV és egyéb szexuális úton terjedő betegségek előtt. Bár a kapu valószínűleg így is, úgy is tág – legalábbis egy idő után –, legalább egy vékony kis fátyol távol tartja tőle a fertőző elemeket. Ha pedig ezt sunyi módon lehúzzák, akkor már csak a szerencse szegődhet mellénk.

A stealthing leginkább az Egyesült Államokban hódít, ahol fiatal férfiak szinte versenysportként űzik ezt a cselekvést. Közösségi oldalaikon a nyilvánosság előtt dicsekszenek vele, ha valakivel sikerült ezt eljátszaniuk, majd behúzzák a strigulát. Ez persze nem azt jelenti, hogy kevésbé legyünk óvatosak, hiszen a stealthing Európában is egyre nagyobb teret nyer magának, az idelátogató külföldiekről – köztük az amerikaikkal – nem is beszélve.

A stealthing különböző fórumokon is közkedvelt téma, az egyiken például úgy nyilatkozik róla egy pasi, hogy “férfiként joga van szétszórni a magvait”. Bár ez ránk nem vonatkozik, attól függ, milyen magokról van szó. Mindenesetre egy utolsó, gusztustalan embernek kell lennie annak, aki ilyesmire képes. Ma, amikor végre egyre több helyről halljuk a biztonságos szex fontosságát, abszurd, hogy hódíthat egy trend, ami a nemi betegségek melegágya. Ezt a divatot pedig csak olyan önértékelési problémákkal küzdő, unintelligens véglények képesek követni, akiknek nem volt gyerekszobájuk. Ha te is egy ilyen férfi karjai közé kerülnél, fontos, hogy ne állj semmilyen szer befolyása alatt, azok ugyanis elősegíthetik a nemi betegségek terjedését. Tiszta tudattal könnyebben észreveszed, ha az illető stealthinggel próbálkozik.

Gumi nélkül persze sokkal élvezetesebb a szex, ám ha valaki erre vágyik, tegye félre a félelmeit, tegye félre kicsit az egóját és az “egyedül a világ ellen” szánalmas nézetét, és kezdjen el ismerkedni. Egy monogám párkapcsolatban, miután a laboreredmények is megjöttek, bőven lehet kreatívkodni az ágyban, egy szertartás keretében pedig dobozszámra égethettek el együtt óvszercsomagokat. De addig is fontos, hogy mindig legyen nálatok egy-egy darabbal, hogyha egy egyéjszakás kalandra kerülne sor. Ha pedig észrevennétek, hogy valaki stealthinggel próbálkozik, ne féljetek ügyvédhez fordulni, hiszen a mi esetünkben is ugyanúgy nemi erőszaknak számít az, ha valaki akaratunk ellenére cselekszik az ágyban.

 

Máthé Bence

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb