Hírek

Sporttörténelmet írt a biszexuálisként előbújó profi jégkorongos

Először tartott Pride Hétvégét a brit Elite Ice Hoki Liga, amelyet a Manchester Storm egyik játékosa, Zach Sullivan váratlan bejelentése tett még emlékezetesebbé.

A fiatalember e rendezvényen, majd azt követően Twitter-oldalán beszélt arról, hogy biszexuális – számol be a BBC. Sokak szerint ezzel ő a sportág első, nyíltan biszexuális, még aktív játékosa.

 

Zach Sullivan (középen) és csapattársai

 

 

A bejegyzésben Sullivan kitér rá, hogy az elmúlt években nagyon nehéz időszakon ment keresztül, azonban családja, barátai és csapattársai támogatása rengeteg erőt adott neki, ezért is mert mostanra ország-világ elé is kiállni. “Ha nyitott és őszinte tudok lenni a szexualitásommal kapcsolatban, az bízom benne, hogy más hokijátékosoknak is megadja a szükséges önbizalmat az előbújáshoz.

Bejelentését követően csapatkapitánya és edzője is maximális támogatásáról biztosította. “Nem is örülhetnénk jobban a társunknak és 100%-osan támogatjuk” – mondta Dallas Ehrhardt csapatkapitány – “A hoki világa rendkívül támogató közösség és ha valami hasonlóan jó dolog történik, azzal az egész sport válik jobbá” Ryan Finnerty, vezetőedző pedig hozzátette: “Ereje és bátorsága inspirálja a jövő generációit.

 

A Manchester Storm csapata a Pride Hétvégén

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb