Hírek

Speciális csapat fog vadászni a meleg egyetemistákra Indonéziában

Melegellenes tüntetés Indonéziában 2016 februárjában

Syamsu Qamar Badu, az egyik indonéz egyetem rektora az LMBT diákokat célzó intézkedéseket léptet életbe. Egy “speciális csapatot” fognak alkalmazni, aki jelentik majd az intézmény vezetésének, hogy mely diákokról gyanítják, hogy a saját nemükhöz vonzódnak.

“Az azonosítási folyamat nem lesz könnyű, de azt mégsem hagyhatjuk, hogy férfi diákjaink rúzsozzák magukat az egyetemünkön.”

A rektor reméli, hogy a program után “civilizált” lesz az egyetem, és reményei szerint az új csapat támogatásával “visszaterelhetőek a normalitáshoz” az LMBT diákok. Helyi jogvédő szervezetek tiltakoznak az egyetem vezetőjének döntése ellen, mondván, az új szabályok alapja a szimpla gyűlölet.

“Az egyetem diszkrimináció nélkül köteles oktatást nyújtani minden diáknak, függetlenül azok orientációjától.”

Indonéziában még mindig betegségként tartják nyilván a homoszexualitást, amit gyógyítani lehet, és az ország extrém mértékben homofób. Az egyre nagyobb gyűlölet láttán az ország elnöke először szólalt meg nyilvánosan LMBT kérdésben, a homofób és transzfób közhangulat miatt kijelentette, hogy a rendőrségnek mindenkit meg kell védenie.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb