Egészség

Sokkoló kép mutatja milyenek voltak az AIDS tombolásának legsúlyosabb évei

Évek óta működik az Instagramon a The AIDS Memorial nevű oldal, amelynek célja, hogy felelevenítse azoknak a férfiaknak és nőknek az emlékét, akik olyan korban fertőződtek meg a HIV-vírussal, amikor nem létezett hatékony gyógyszer a kezelésre, de sorra veszi azokat is, akik túlélték a legfélelmetesebb éveket és azóta is küzdenek, arccal és névvel kiállva a HIV-pozitív közösség jogaiért.

A profilt létrehozó férfi elismeri, hogy a téma érzelmileg nemcsak neki, de követőinek is megterhelő lehet. “Ez nem éppen ugyanaz, mintha a Kardashian-lányokat követnéd.“ Ennek egyik példája az a fénykép, amely nemrég került fel:

 

 

 

A fénykép 1993-ban készült és a San Francisco-i Meleg Kórus látható rajta fellépés közben. A közönség felé fordulva, fehér ingben azok láthatóak, akik eredetileg is a kórus tagjai voltak, mindenki más fekete zakóban, hátat fordítva egy-egy olyan tagot képvisel, aki már nincs az élők soraiban, az AIDS áldozatává vált.

Három évvel később ugyanezen a fotón már mindenki hátat fordított volna a közönségnek, ugyanis senki nem élt az eredeti tagok közül – teszi hozzá az oldal.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb