Hírek

Sok magyar szülő szerint a gyerek is meleg lesz, ha melegekről hall

2000 óta fut Magyarországon a Melegség és megismerés program, amelynek célja, hogy önkéntesek segítségével évente nagyjából 35-40 foglalkozást tartva iskolás korúakkal beszélgessenek a másságról szerte az országban. Az előadók szerint munkájuk azért hasznos, mert a diákok itt ténylegesen meleg emberektől hallanak a melegségről, nem pedig hetero emberek beszélnek róla. A hallgatóság bármilyen kérdést feltehet, nincs olyan, amit ne válaszolnának meg. Ezzel csak ritka esetben élt bárki is vissza, az önkéntesek alapvetően jó tapasztalatokkal távoznak az iskolákból, hiszen többnyire eleve csak olyan helyre hívják őket, ahol az iskola nyitott a témára.

Az Abcúg ezúttal elkísérte a program két önkéntesét, Györgyit és Simit a Kürt Alapítványi Gimnáziumba, ahol mind a négy évfolyamról képviseltették magukat diákok. Az iskolában már második alkalommal tartanak ilyen órát. Ezúttal az egyik magyartanár hívta őket, hogy folytassa, amit az előző tanár már elindított.

Én személy szerint, azért tartom fontosnak, mert ahogy az iskola is, úgy én is egy nyitott felfogású ember vagyok, aminek része az, hogy a homoszexualitással foglalkozzunk. Másrészt magyartanár vagyok, és az irodalomban is megjelenik a női és férfi szerep, ezért szerintem jó, ha tisztában vannak a diákok azzal, hogy ez mit jelent és tágul a gondolkodásuk” – magyarázza a tanár. Fődi Kitti teljes riportja a gimnáziumi látogatásról és a program előadóinak tapasztalatairól IDE KATTINTVA olvasható.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb