Hírek

Soha nem volt még ilyen magas a meleg és biszexuális britek aránya

A legfrissebb kutatási eredmények szerint Nagy-Britanniában a biszexuális, leszbikus és meleg emberek aránya a teljes népesség körében magasabb, mint valaha.

Az euroClinix által közzétett adatok szerint a válaszadók 13 százaléka LMB-ként azonosította magát: hét százalékuk biszexuálisnak, hat pedig melegnek vagy leszbikusnak hívta magát.

 

Londoni metró a pride idején

 

Ennek értelmében körülbelül kilencmillió meleg, biszexuális és leszbikus ember él ma az Egyesült Királyságban.

Érdemes mindezt összevetni a korábbi eredményekkel is. Míg 2016-ban a válaszadók 93,4 százaléka heteroszexuálisnak vallotta magát, a legutóbbi statisztikák azt mutatják, hogy Nagy-Britannia az elmúlt két év alatt „kevesebb lett hetero”, számuk 87 százalékra esett vissza. Az új kutatásból az is kiderült, hogy inkább a fiatalabb generációk sorolták magukat a queer közösséghez.

Azok közül, akik 18 és 24 év között vannak, sokkal többen vallották magukat melegnek, leszbikusnak vagy biszexuálisnak. Ez az arány folyamatosan csökken, ahogy egyre idősebb korosztályt nézünk” – nyilatkozta az euroClinix szóvivője.

Városokra lebontva a legtöbb queer ember Londonban él – 17 százalékuk. A fővárosban van az Egyesült Királyság legnagyobb pride felvonulása is, amelyről itt számoltunk be részletesebben:

A legszínesebb pillanatok az idei London Pride-ról – Humen Online

Nem Budapest az egyetlen európai nagyváros, ahol múlt szombaton pride felvonulás ünnepelte az LMBTQ-közösséget – aki lemaradt volna kedvenc Budapest Pride-os fotóinkról, itt pótolhatja. London belvárosán – a London Circus megállótól a Trafalgar térig – is aznap dübörgött végig a zenés forgatag, amely becslések szerint legalább 30 ezer főt számlált, míg a közönség összlétszáma az …

További érdekes adalék, hogy 2015-ös adatok szerint a brit törvényhozásban ült a legtöbb nyíltan LMBTQ képviselő:

https://humenonline.hu/a-brit-parlamentben-ul-a-legtobb-lmbt-kepviselo/

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb