Hírek

Soha nem volt ennyire sok biszexuális és meleg az Egyesült Királyságban

Egy felmérés eredménye szerint soha ennyi brit nem vallotta még magát melegnek vagy biszexuálisnak.

A euroClinix 2000 embert kérdezett meg az Egyesült Királyságban szexuális életéről és mint kiderült, sose volt ennyire alacsony a heteroszexuálisok aránya a britke körében. A megkérdezettek 87%-a vallotta magát heteroszexuálisnak, 7%-a biszexuálisnak, 6%-a pedig homoszexuálisnak – írja a Mirror.

2014-ben az Observer felmérésében ezzel szemben a résztvevők 92%-a tartotta magát heteroszexuálisnak és mindössze 4%-uk homoszexuálisnak és ugyancsak 4%-uk biszexuálisnak.

A felmérésből az is kiderült, hogy a fiatal korosztály tagjai tartja magukat a legnagyobb arányban homoszexuálisnak.

A euroClinix egyik szóvivője így nyilatkozott erről: “A 18-24 év közöttiekre volt a leginkább jellemző, hogy melegnek, leszbikusnak vagy biszexuálisnak vallották magukat – összesen 24%-uk – ez a szám pedig stabilan csökken, ahogy haladunk feljebb a korosztályok skáláján.”

“Talán a felmérés megmutatja, hogy a tabuk mennyire tartjuk magukat az idősebb embereknél és azoknál, akik az ország konzervatívabb részein élnek, így az érintettek vonakodnak az igazságtól.” – tette hozzá.

A felmérés eredménye szerint az Egyesült Királyság meleg fővárosa London – itt a britek 17%-a vallotta magát melegnek, leszbikusnak vagy biszexuálisnak.

Az eredmények a YouGov kutatásának eredményei követik, melyek szerint  a britek fele gondolja úgy, hogy az elmúlt három évben javult a meleg és biszexuális férfiak megítélése.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb