Hírek

Soha ilyen sokan nem támogatták még a melegházasságot

Barack Obama elnöki beiktatása előtt egy kezünk elég lett volna, hogy összeszámoljuk azokat az államokat, ahol törvényes az azonos neműek házassága. A demokrata Fehér Ház és az elnök határozott támogatása azonban mára közel negyven államban (jelenleg 37 és további négy függőben) segítette elő, hogy a leszbikus és meleg párok is törvényesen kimondhassák a boldogító igent. De nemcsak a jog szintjén, hanem az amerikaiak fejében is hatalmas változások mentek végbe az elmúlt évtizedben.

lgbt_american_flags

A The Wall Street Journal által rendelt kutatás szerint megduplázódott a támogatók aránya. Míg 2004-ben csak az amerikaiaknak csak 30 százaléka állt ki a melegházasság mellett, addig ma ez a szám már 59 százalék. A változás nemcsak a kérdéshez egyébként is elfogadóbban álló demokrata szavazókat érinti. A konzervatívabbnak számító republikánusok között is 40 százalék az arány úgy, hogy két évvel ezelőtt is csak 27 százalékon állt.

A melegházasság támogatásának növekedése minden korosztályban és etnikai csoportban nyomon követhető, legmagasabb aránya a 18-34 év közötti demokraták között van, ahol 74 százalékon áll.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb