HírekPride

Soha ennyien nem voltak még a Tokió Pride-on

Bár közvélemény-kutatások szerint a japánok többsége évek óta támogatja az azonos neműek házasságát, a konzervatív ázsiai szigetország mégis lassan halad előre a jogérvényesítésében. Ennek tudatában fontos eredmény, hogy Tokióban idén hetedik alkalommal rendeztek pride-ot.

A kilenc napos rendezvénysorozatra, amelynek az “Egyenlőség a szerelemben” volt a jelmondata, több, mint 150 ezren látogattak ki. Ez abszolút rekordnak számít. Május hatodikán vasárnap a zárófelvonuláson, amelynek a Yoyogi Park adott otthont, hétezer ember vett részt. A tömegben feltűntek egyesületek, cégek, helyi önkormányzati politikusok, de parlamenti pártok képviselői is a kormány és ellenzék oldaláról egyaránt.

Íme néhány kedvcsináló videó és fotó:

東京レインボープライド #TRP on Twitter

無事に最終フロートも帰ってきました!パレードは無事終了しました。フェスタとステージ、まだまだお楽しみください! #trp2018 #東京レインボープライド #tokyorainbowpride https://t.co/aOWhDQZ3xN

東京レインボープライド #TRP on Twitter

trp2018 #東京レインボープライド #tokyorainbowpride

#tokyorainbowpride 2018 #lgbt #dragqueen #gogoboy #poledancer

Reiko_Shibata (@rachel___sugandy) által megosztott bejegyzés,

東京レインボープライド #TRP on Twitter

trp2018 #東京レインボープライド #tokyorainbowpride

ワタナベアニ on Twitter

Tokyo Rainbow Pride in Shibuya. Meiji Avenue shops also cooperated with window display as rainbow design. C’est cool. #tokyorainbowpride

東京レインボープライド #TRP on Twitter

trp2018 #東京レインボープライド #tokyorainbowpride

Aki szívesen nézne további fotókat japán fesztiválokról, azoknak melegen ajánljuk a szintén évente megrendezésre kerülő péniszfesztiválról készített képes beszámolónkat.

Previous post

Meleg párral táncolt be Írország az Eurovízió döntőjébe

Next post

Malajziában blokkolni kezdték az LMBTQ honlapokat