HírekPride

Soha ennyien nem voltak még a Tokió Pride-on

Bár közvélemény-kutatások szerint a japánok többsége évek óta támogatja az azonos neműek házasságát, a konzervatív ázsiai szigetország mégis lassan halad előre a jogérvényesítésében. Ennek tudatában fontos eredmény, hogy Tokióban idén hetedik alkalommal rendeztek pride-ot.

A kilenc napos rendezvénysorozatra, amelynek az “Egyenlőség a szerelemben” volt a jelmondata, több, mint 150 ezren látogattak ki. Ez abszolút rekordnak számít. Május hatodikán vasárnap a zárófelvonuláson, amelynek a Yoyogi Park adott otthont, hétezer ember vett részt. A tömegben feltűntek egyesületek, cégek, helyi önkormányzati politikusok, de parlamenti pártok képviselői is a kormány és ellenzék oldaláról egyaránt.

Íme néhány kedvcsináló videó és fotó:

東京レインボープライド #TRP on Twitter

無事に最終フロートも帰ってきました!パレードは無事終了しました。フェスタとステージ、まだまだお楽しみください! #trp2018 #東京レインボープライド #tokyorainbowpride https://t.co/aOWhDQZ3xN

東京レインボープライド #TRP on Twitter

trp2018 #東京レインボープライド #tokyorainbowpride

#tokyorainbowpride 2018 #lgbt #dragqueen #gogoboy #poledancer

Reiko_Shibata (@rachel___sugandy) által megosztott bejegyzés,

東京レインボープライド #TRP on Twitter

trp2018 #東京レインボープライド #tokyorainbowpride

ワタナベアニ on Twitter

Tokyo Rainbow Pride in Shibuya. Meiji Avenue shops also cooperated with window display as rainbow design. C’est cool. #tokyorainbowpride

東京レインボープライド #TRP on Twitter

trp2018 #東京レインボープライド #tokyorainbowpride

Aki szívesen nézne további fotókat japán fesztiválokról, azoknak melegen ajánljuk a szintén évente megrendezésre kerülő péniszfesztiválról készített képes beszámolónkat.

WAX in the City header
Previous post

Meleg párral táncolt be Írország az Eurovízió döntőjébe

Next post

Malajziában blokkolni kezdték az LMBTQ honlapokat