Kultúra

Soha ennyi queer kötődésű filmet nem jelöltek Golden Globe-ra

Magyar idő szerint 2019. január hetedikén került sor a következő Golden Globe díjátadóra és a jelöltjek között szinte az összes idei felkapott nemzetközi, a queer-közösséghez részben-egészben kapcsolódó filmet megtaláljuk. Lady Gaga és a Csillag születik például két kategóriában is díjra esélyes.

Az amerikai színész-énekesnő-dalszövegíró nem csupán a legjobb színésznő kategóriában indul, de megtisztelték a legjobb eredeti dal díjára való jelöléssel is – számol a Pink News.

 

Jelenet a Csillag születikből

 

Gaga olyan jelöltekhez csatlakozik, mint a legújabb leszbikus történelmi vígjáték, a The Favourite sztárjai. A film öt díjra is esélyes, köztük a legjobb musical, a legjobb vígjáték, a legjobb forgatókönyv és a legjobb színésznő, amelyre Olivia Colmant jelölték – de Emma Stone és Rachel Weiszről sem feledkeztek meg.

Az idei év nagy sikerfilmje, a Bohém Rapszódia a legjobb dráma kategória jelölését kapta meg, valamint Rami Malek esélyes lehet a legjobb színész díjára. A filmet mi is írtunk:

A Queen zenéjénél csak az ő története érdekesebb

 

Bár a Kitörölt fiú lemaradt a legjobb dráma kategóriáról, mégis jelölést kapott a legjobb eredeti dal kategóriában a Revelation című dallal, Troye Sivan előadásában. A film előzetese korábbi cikkünkben megtekinthető:

Új előzetes érkezett a Kitörölt fiúhoz!

 

A jelölések között olyan queer filmekkel és sorozatokkal találkozhatunk még, mint az American Crime Story második évada, vagy az Egy nagyon angolos botrány Hugh Grant főszereplésével. Emellett ott van még a Pose, amely ha a közelmúltat nézzük, a legtöbb transznemű színésszel rendelkezik, valamint a Killing Eve és a The Good Place.

hirdetés
Previous post

A Facebookon is korlátozzák a szexet

Next post

“Szuper melegnek” nevezte magát beszédében a világ legjobb eplayere