Hírek

Sminkje miatt tartóztattak le egy srácot Katarban

Abszurd véget ért egy katari utazás a lengyel Piotrek Rybarczyk számára. A 18 éves srác már másodjára járt Dohában, amikor fennakadt a reptéri ellenőrzésen. Korábbi utazása során vízumproblémája volt, ezt jelezte most a rendszer, ezért átkísérték egy kihallgatásra szolgáló helyiségbe. Kérdéseket tettek fel neki, hogy miért is érkezett az olajmonarchiába, és elvették a telefonját. Miután a tisztviselők beleolvastak a Whatsapp beszélgetéseibe, és megnézték a telefonon tárolt képeit, a srác egy óra múlva már rács mögött volt.

 

luxy

 

Átszállították a központi börtönbe, ahol 10 napig volt egy cellában. Azt ismételgették, hogy biztosan prostituálkodni érkezett az országba, kinevették az Instagramra feltöltött képei miatt, és azt kérdezték tőle, hogy ő most fiú-e vagy lány. A következő két hónapot börtönben töltötte. Az ügyvédjével azt próbálták elérni, hogy utasítsák ki Lengyelországba, de nem jártak sikerrel.

Mint kiderült, valójában egy katari állampolgár miatt tartóztattak le, aki azzal vádolta meg, hogy meztelen képeket posztolt róla az Instagramra.

„Az ügyvédem szerint, ha nem vonja vissza a hamis vádakat, akkor akár kétéves börtönbüntetést is kaphatok internetes bűncselekmények, erkölcstelenség, és homoszexualitás miatt. Mivel a nyomozók átnézték a telefonomat, találtak olyan privát képeket rajta, amik az országban illegálisnak számítanak, továbbá az a tény, hogy a telefonom szerint több katari meleget is ismerek, határozottan nem jó színben tüntetnek fel a hatóságok előtt.”

Miután 63 napot töltött börtönben, a bíró végül elengedte tizenötezer katari riál (körülbelül 1,1 millió forint) pénzbírsággal. Távozásakor felajánlották neki, hogy dolgozzon a hatóságoknak katari melegek lebuktatásában, de ezt visszautasította.

 

انا احب متابعيني العرب ❤️❤️

A photo posted by Luxy Persian King (@luxyferisaloser) on

 

Két nappal később viszont újra letartóztatták arra hivatkozva, hogy smink van rajta a Snapchaten és az Instagramon, vagyis transzvesztitaként mutatkozik nyilvánosan. Miután a papírmunkát elvégezték, megkérdezték, maradni szeretne-e az országban vagy inkább távozni. Ezek után természetesen olyan gyorsan elhagyta Katart, ahogy csak tudta.

De hiába, az ügye nem zárult le ennyivel, még hosszú jogi hercehurca vár rá. Az Öböl-menti országokból mindenesetre kitiltották, és ha netán eszébe jutna visszatérni, azonnal letartóztatják.

Az ügynek mindenképpen vannak tanulságai. Ha az Instagram követők félmilliós tábora miatt csak olyan képeket posztolunk magunkról Luxy Persian King néven, mintha luxusprostik lennénk, akkor ne csodálkozzunk, ha a hivatalos szervek a végén luxusprostinak néznek minket.
Meg különben is, dubajozni Dubajba járjunk, ne a szomszédos Katarba!

De komolyra fordítva, ha távoli országba utazunk, indulás előtt nézzünk utána, hová is megyünk. A saját érdekünkben mindig vegyük figyelembe a célország helyi viszonyait!

És még komolyabbra fordítva, ha pedig a légi közlekedés globális központjává szeretnénk válni, ahogyan Katar, akkor legalább a repülőtér területén ne vegzáljuk az ízlésünknek nem tetsző utasokat.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin