Hírek

Selyemfiúra költhette az adományokat a pap

A vádak szerint az atya akár 1 millió dollárt is elcsalhatott a hívők pénzéből, amelyről azt hitték, hogy a templom renoválására gyűjtik. 

piqueli_crist

A bronxi Chantal Szent Johanna Franciskának ajánlott templom hívei néhány nappal ezelőtt emeltek vádat Peter Miqueli atya ellen a manhattani legfelsőbb bíróságon. Ezek szerint a pap a hívők által összegyűjtött adományokat egy rentboyra, Keith Cristre költötte, aki cserébe kielégítette Miqueli S&M iránti igényeit.

A szexuális szolgáltatásokon felül állítólag vettek egy 260 000 dolláros lakást is, és még egy floridai, illetve egy olaszországi utazást is finanszíroztak a pénzből. A vádak szerint ráadásul Piqueli nem csupán a jelenlegi közösségtől, hanem már előző helyén, a Roosevelt-szigeti Cabrini Szent Franciska templom pénzéből is lopott.

“Nagyon sajnálom a hívőket” – nyilatkozta az egyházközség ügyvédje, Michael G. Dowd a New York Daily News-nak. – “Sok mindent előástunk. Ez egy rosszfiú. Ami igazán érthetetlen, hogy ez a férfi kilenc éve ezt műveli, és az érsekség nem tett ellene semmit. Igen befolyásos barátai lehetnek odafönt.”   

A templom hívei online petíciót és egy Facebook-oldalt is indítottak az atya elbocsátásáért. Az érsekség egyelőre azt mondta, hogy nem találtak döntő erejű bizonyítékokat az atya ellen.

 

 

 

hirdetés
Previous post

Játékos karácsony

Next post

Transztetkó