Lifestyle

Sellőnek öltözve küzdenek kanadai férfiak a “mérgező férfiasság” ellen

Egy csapat kanadai férfi úgy döntött, a nemes cél érdekében sellőuszonyt növesztenek és megmutatják, hogy ideje elfelejtenünk a mérgező férfiasság kultúráját.

Ezúttal az Új-Fundland & Labrador Szakáll és Bajusz Klub vette fel a harcot a gender szeterotípiákkal valamint a mérgező férfiassággal, és egy teljes naptárt szentelt e célnak – olvashatjuk a Gay Star News cikkében.

Az Új-Funland és Labrador Szakáll és Bajusz Klub tagjai

A csoport tagjai között találkozhatunk különböző testalkatú, korú férfiakkal, ahogy transznemű férfiakkal és nem bináris emberekkel is. Az ötlet megálmodója, Hasan Hai mindenkit szívesen lát maguk között, aki gondol másokra, szereti önmagát, és jótetteket hajt végre közvetlen környezetében. A férfiasságot szerinte bármilyen úton ki lehet fejezni és soha senkinek nem lenne szabad megengedi, hogy megmondja, ezt hogyan is tegyük.

A naptárból befolyt összeget tavaly a Spirit Horse nevű helyi mentális egészségért küzdő szervezet kapta, idén pedig az Új-Fundland és Labrador Erőszak Megelőzési szervezet, akik pontosan arra fókuszálnak, amire a sellőfiúk: kitörni végre a káros gender sztereotípiákból.

„Egy férfi hordhat ruhát és körbetáncolhatja a nappalit ha szeretné, és ő is ugyanannyira lesz férfi, mint az, aki odakint fát vág. […] A férfiaknak meg kell tanulniuk, hogyan fogalmazzák meg érzéseiket, hogyan kell érzelmi kötődést kialakítani más férfiakkal, és általánosságban egy boldogabb és teljesebb életet élni.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb