Hírek

Segíts az LMBTQ szervezeteknek, rendelkezz adód 1 százalékával!

Míg nekünk semmibe nem kerül, addig másoknak óriási segítség. Adónk 1 százalékának felajánlásával olyan civil szervezeteknek is nyújthatunk pénzügyi támogatást akik sokat tesznek a hazai LMBTQ+ közösségért. Fontos: a nyilatkozattétel határideje 2020. május 20.!

Nyilatkozatot legegyszerűbben online, az eszja.nav.gov.hu/ weboldalon keresztül tehetünk. A szolgáltatás eléréséhez rendelkezned kell ügyfélkapu regisztrációval. Ebben az esetben a néhány kattintással kiválaszthatod melyik szervezet részére szeretnéd felajánlani az 1%-ot.

 

 

Amennyiben nem rendelkezel ügyfélkapuval, papír alapon is lehetőséged van nyilatkozatot tenni. Ehhez érdemes az eSZJA portál regisztráció nélküli szolgáltatását igénybe venni, ahol az online kitöltést követően csak ki kell nyomtatni és postára adni a nyilatkozatot.
A nyilatkozat megtételével kapcsolatos részletesebb tájékoztatót IDE kattintva találsz.

A választható civil szervezetek és a technikai számmal rendelkező (egyházi) szervezetek hivatalos listája itt található. A regisztrált civil szervezetek listájából a teljesség igénye nélkül néhány LMBTQ+ szervezet adószáma és neve:

18035856-1-43 Anonim AIDS Tanácsadó Szolgálat

18183722-1-43 Atlasz Leszbikus, Meleg, Biszexuális Transznemű és Queer Sportegyesület

18071872-1-41 Háttér Társaság

181690121-1-41 Labrisz Leszbikus Egyesület

18274374-1-41 Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Szövetség

18107171-1-41 Szimpozion Baráti Társaság, Meleg, Leszbikus, Biszexuális és Transznemű Fiatalok Kulturális, Oktatási és Szabadidős Közhasznú Egyesülete

18174803-1-42 Szivárvány Misszió Alapítvány (Budapest Pride)

18288786-1-43 Transvanilla Transznemű Egyesület

Ha nagyon leegyszerűsítjük, a személyi jövedelemadót az állam begyűjti, majd ebből költenek jó esetben oktatásra, egészségügyre, tömegközlekedésre, és minden egyéb olyan területre, aminek ellátása állami feladat.

Arra azonban lehetőségünk van, hogy a tőlünk beszedett adó 1 százalékáról mi döntsünk: az a civil szervezet kapja, amit mi választunk. Önmagában ez még nem jelentős tétel, de sok kicsi sokra megy: tavaly így 7,5 milliárd forint jutott a civil szerveztek munkájára. Ezért az egyébként hatalmas összegért azonban számos szervezet verseng, és fontos tudni, ha mi nem rendelkezünk a saját részünkről, akkor az megy a nagy állami kalapba.

Csak a biztonság kedvéért: olyan összegről rendelkezünk, amit így is, úgy is levonnak tőlünk. Nem marad több a zsebedben, ha nem töltöd ki a rendelkező nyilatkozatot.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin