Hírek

Segítenek elválni a heteró párnak, akik válással fenyegetőztek, ha a melegek házasodhatnak

Még 2015-ben tett utólag meggondolatlannak tűnő fogadalmat az ausztrál házaspár, Nick és Sarah Jensen. A fővárosban, Canberrában élő vallásos pár a házassági egyenlőség ellen kampányolt, és a páros nyilvános levélben megfenyegette a kormányt: ha megváltoztatják a házasság fogalmát, ami szerintük csak egy férfi és egy nő esetében értelmezhető, akkor ők bizony elválnak.

Érvelésük szerint ezzel értelmét vesztené a házasság jelentése és tartalma. Ha a kormány az ország vezetésén, az adókon és hadseregen túl beleszól az állampolgárok ügyeibe és megváltoztatja a szavak jelentését, akkor nem tartják fontosnak, hogy ők hivatalosan házasok legyenek.

 

 

November 15-én azonban hivatalosan is bejelentették Ausztráliában, hogy az azonos nemű párok házasságáról szóló népszavazáson az igenek győztek.

“Tíz évvel ezelőtt a házasságunkkal megállapodást kötöttünk az állammal. Arról, hogy a házasság a teremtés alapvető rendje az emberiség történelmében, az Úrral való meghitt kötelék. Ami egy férfi és egy nő között köttetik a gyermekvállalás érdekében. Ha az állam menet közben megváltoztatja a szabályokat és ezt a szerződést, akkor azt többé nem tartjuk magunkra nézve kötelezőnek”

– mondta el a férj a Daily Mail Australiának.
Kényszerből, ugyanis a két évvel ezelőtti fogadalmát nem felejtette el az internet, és a Twitteren és a Facebookon tömegek érdeklődnek, hogy mikor lesz a nagy nap. Mármint a válás napja.

Sőt, már egy Facebook-eseményt is létrehoztak a lelkes rajongók “Nick és Sarah Jensen válását megünnepelni”, amire eddig 140 ezren jelezték a részvételüket.

És ha mindez nem lenne elég, egy családjogi ügyvéd, Michael Tiyce felajánlotta, hogy szívességből ingyen elintézi nekik a válással járó teendőket.

A pár továbbra is kitart, egészen addig, amíg a törvényhozás nem rendezi jogilag az azonos nemű párok helyzetét. “Előbb várjuk meg a törvényi szabályozást és hogy valóban megtörténik-e” – hárította Jensen az azonnali válást.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb