HírekPride

Saját Pride kollekcióval ünnepel a Disney

Áprilisban Disneyland váratlan gesztust tett az LMBTQ-közösség felé: kaliforniai és floridai ajándékboltjaiban a hagyományos Mickey egér sapkának egy új, a pride ünneplésére méltó kiadása bukkant fel.

A szórakoztatóbirodalom azonban nem állt itt meg és az @ohmydisney Instagram-oldalon bejelentették, hogy a júniusi LMBT-büszkeség hónap alkalmából az Amerikai Egyesült Államok Disneylandjeiben további termékek lesznek elérhetőek. A bevétel 10 százalékát pedig jótékony célra kínálják fel. “Mickey egér gyermekek, ifjak és idősek millióinak szerzett már örömöt és e kollekció az LMBTQ-fiataloknak is lehetőséget nyújt rá, hogy egy olyan világ részesei legyenek, amelyben ők is álmodni és hinni tudnak.

A héten egyébként egy másik világmárka, az Adidas is bejelentette saját Pride-kollekcióját. Az idei darabokról már fotók is megtekinthetők:

A Pride hónap eredete Barack Obama volt elnökhöz köthető, aki 2009 és 2016 között minden évben kiadott egy nyilatkozatot, miszerint a júniust az LMBT-büszkeség hónapjaként ismeri el és ennek keretében az Egyesült Államok Fehér Háza számos, a közösséghez kötődő rendezvénynek adott otthont. E kiáltványok elismerték “a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) emberek méltóságért és egyenlőségért folytatott harcát, valamint a kormányzat szerepét a lehetőségek és azonos jogok kiszélesítésében.” Donald Trump Fehér Háza tavaly szakított a nyolc éves hagyománnyal.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb