Gasztronómia

Saját kolbászát árulja Lakatos Márk

A stílusos életbe az öltözködés, a kultúra, a szórakozás és az utazás mellett a gasztronómia is belefér – vallja Lakatos Márk, aki egy éve nyitotta meg Lakatos Műhely nevű grillsütödéjét. A tavaly nyáron Tihanyban működő, majd fesztiválokon is felbukkanó műhely idén a Belvárosi Piacon (Hold utcai Vásárcsarnok) találta meg a végleges helyét, amelynek kapcsán a stylist arról is mesélt, hogyan fér meg egymással az egészséges életmód és a kolbászok iránti szenvedélye.

 

Lakatos Márk az ország egyik legismertebb stylistja, akiről kevesen gondolnák, hogy nem csak az öltözködés, a divat és a stílus, de a gasztronómia szerelmese is. A minőségi ételek és italok iránti szenvedélye gyerekkora óta él benne, hiszen a nagyszülei is vendéglátással foglalkoztak. „A nagyapám a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején egy pecsenyesütőt üzemeltetett, aminek én voltam a „reklámarca”: 2-3 évesen sültkolbásszal a kezemben szaladgáltam a német turisták előtt, akik mind láthatták, hogy ez mennyire finom. Sőt, nagyapámmal kolbászt is töltöttem, 4-5 évesen például már annyira lelkes voltam, hogy majdnem belevágtam az ujjamat a kolbászhúsba” – emlékezett vissza Márk, aki tavaly elérkezettnek látta az időt, hogy a saját kolbászát árulja.

Processed with VSCO with hb1 preset

Az ízekkel és receptekkel való kísérletezgetés után megszületett a Lakatos Műhely, amelynek termékeit először Tihanyban, majd különféle fesztiválokon kínálták, májustól pedig állandó helyszínen, a Hold utcai piacon várják a hagyományos és különleges ízesítésű grillkolbászok, és a mindenmentes főzelékek szerelmeseit. „Szerintem ez a piac az egyik legizgalmasabb helyszíne a fővárosi gasztronómiának. Egy nyitott, jó hangulatú, barátságos hely, ahol sok minden megtalálható. Madridban, Lisszabonban és Barcelonában láttam hasonlókat” – mesélte a stylist, aki azt is elárulta, az életében abszolút megfér egymással az egészséges életmód, és a kolbász iránti szenvedélye.

„Reggelente zöld levekkel ébredek, ezért mindig van a hűtőmben kígyóuborka, citrom és gyömbér, a teraszon pedig fűszerek, például bazsalikom és menta. Főzni leginkább kacsazsírral és olívaolajjal szeretek, ezért azt mindig tartok otthon, ahogy 1-2 üveg minőségi pezsgőt is. Természetesen Lakatos-féle grillkolbász is mindig van otthon, hiszen ez egyáltalán nem egészségtelen, ha nincs benne tartósítószer vagy ízfokozó, és zöldségekkel, okosan fogyasztjuk” – magyarázta Márk aki május végétől várja az éhes közönséget.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb