Lifestyle

Saját honlappal segíti az LMBTI közösséget a német kormány

Interszex gyermek született és szeretnél többet megtudni a témáról? Hogyan tudsz támogatni egy hozzád közel állót az előbújásban? Miként tudod megváltoztatni a nevedet és nemedet a hivatalos papírokon úgy, hogy egyezzen a nemi identitásoddal? Hol kapsz tanácsot mindezen és sok más egyéb témában?” – olvasható a magyarra Szivárvány Portálként (Regenbogen Portal) fordítható német oldalon, amelynek létezésére olvasónk hívta fel a figyelmet.

A regenbogenportal.de különlegességét az adja, hogy létrehozója és fenntartója a német szövetségi család-, nyugdíjas-, nő- és ifjúságügyi minisztérium, tehát maga a konzervatív Angela Merkel kancellár által vezetett német kormány.

 

A Regenbogen Portal nyitóoldala

 

A honlap német nyelv mellett angolul, törökül, arabul és spanyolul tartalmaz információt, többek között az LMBTQI-közösséggel kapcsolatos fogalmak magyarázatát, illetve összefoglalót a honlap tartalmáról.

A főnyelven mindezek mellett elérhetőek cikkek aktuális témákról (például Transznemű Emlékezés Napja, bár az november huszadikán volt – a szerkesztő megjegyzése), elérhetőségek tanácsadásról, szabadidős programjavaslatokról, oktatásról, önsegítő csoportokról szerte Németországban.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb