Nagyvilág

Saját gyászjelentésében coming outolt a háborús veterán

Edward Ryan ezredes, az Amerikai Egyesült Államok hadseregének veteránja és nyugalmazott tűzoltó nekrológjában melegként coming outolt, hogy „örök nyugalomra térjen”. Életrajza szerint Ryan nyugdíjas tűzoltó volt New York állam Rensselaer városában, valamint a WHRL-FM nevű rádióállomás egyik tulajdonosa és alapítója.

A hadseregben betöltött szerepéért – harcolt Vietnámban – megkapta a The National Defense Service Medal és a Defense of Liberty Medal kitüntetéseket. Miután a gyászjelentés felsorolja rengeteg eredményét, Ryan egy nyilatkozattal zár, amelyben nyíltan beszél orientációjáról és arról, hogy miért nem vállalta fel magát soha korábban.

Még egy dolgot el kell mondanom. Egész életemben meleg voltam: az általános iskolában, a középiskolában, a főiskolán, az életben” – osztotta meg. „Szerető és gondoskodó kapcsolatban voltam a North Greenbush-i Paul Cavagnaróval. Ő volt életem szerelme. 25 nagyszerű évet töltöttünk együtt.

Paul 1994-ben halt meg egy rosszul sikerült orvosi eljárás következtében. Paul mellé temetnek majd” – folytatta, majd bocsánatot kért, amiért „nem volt bátorságom hamarabb felvállalni, hogy meleg vagyok„.

Féltem attól, hogy kiközösítenek: a család, a barátok és a munkatársak. Látva, hogyan bánnak a hozzám hasonló emberekkel, egyszerűen nem tudtam megtenni. Most, hogy kiderült a titkom, örökre békében fogok nyugodni„.

Ryan 85 éves volt halálakor.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin