Színes

Saját Barbie babát kap Laverne Cox

 

A transznemű ikon és négyszeres Emmy-esélyes Laverne Cox 50. születésnapja alkalmából, valamint a pride hónapra időzítve a Mattel és a Barbie egy vadonatúj Laverne Cox Barbie babát dob piacra a Tribute Collection részeként.

Ez a Barbie baba az első a maga nemében, hiszen a transznemű lányokat végre magukra emlékeztetheti. Arról nem is beszélve, hogy a Barbie Cox nevében adományt juttat el a TransFamilySOS nevű amerikai civil szervezetnek, amelynek küldetése a nemeket egyenlően kezelő és elfogadó társadalom formálása.

 

 

A Mattel és a Barbie a baba tervezése és kialakítása során szorosan együttműködött Coxszal. Cox beleszólt többek között a baba ruhatárába is és végül minden elemét jóváhagyta, beleértve a vázlatokat, a bőrszínmintákat és a cipőket is.

Évek óta álmom volt, hogy együtt dolgozhassak Barbie-val, hogy megalkossam a saját babámat” – mondta Laverne Cox egy nyilatkozatban. “Alig várom, hogy a rajongók megtalálják a babámat a polcokon, és lehetőségük legyen egy transznemű személyről mintázott Barbie babával bővíteni a gyűjteményüket.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb