Hírek

Ryan Phillippe meztelen feneke láttán jöttek rá sokan, hogy melegek

Az Entertainment Weekly készített interjút a Kegyetlen játékok egykori stábjával és színészeivel annak kapcsán, hogy húsz éve mutatták be a romantikus tini-drámát.

 

 

A film férfi főszereplője, korának hollywoodi szívtiprója, Ryan Phillippe pedig elmesélte, milyen sokan írták meg neki a Twitteren: a filmben felbukkanó meztelen feneke láttán jöttek rá, hogy melegek.

“Sokan írtak nekem ilyet a Twitteren: Az volt az a pillanat, amikor rájöttem, meleg vagyok.”

Ryan Phillippe a kilencvenes évek aktuális szépfiújának számított, és olyan filmekben láthattuk itthon is, mint az 54 (a rendezői változat kapcsán érdemes elolvasni a kritikánkat), vagy a Tudom, mit tettél tavaly nyáron. Ezt a korszakot idézték fel a színész meleg és biszexuális rajongói, akik még külön szavazást is indítottak, hogy kiderítsék, melyik filmje volt az, ami láttán a leginkább megerősödött bennük saját orientációjuk. A válaszadók 81 százaléka pedig a Kegyetlen játékokra szavazott.

 

 

Amikor a filmet 1999-ben bemutatták, hatalmas slágernek számított LMBTQ berkekben, amiért azonos nemű kapcsolatokat is megjelenített – ami akkoriban egyáltalán nem volt olyan gyakori a mainstream filmekben. Erről beszélt az egy meleg férfit alakító Joshua Jackson is, aki rá is izgult kicsit a szerepre, mert abban az időben alig voltak meleg karakterek a vásznon.

“Akkoriban nem sok meleg karaktert lehetett látni. Főleg nem valós karaktereket, akik nem voltak karikatúra-szerűek, ezért biztosra akartam menni, hogy igazi személynek tűnjek a megformált Blaine szerepében.”

A Kegyetlen játékok a mai napig talán éppen az egyik olyan csókjáról emlékezetes, ami két színésznő, Sarah Michelle Gellar és Selma Blair között csattant. Erről Bair – aki korábban soha nem csókolt meg másik nőt – így mesélt:

“Emlékszem, attól féltem, mi van, ha borzalmasan csókolok? Amikor anyukám először nézte meg a filmet, azt mondta: De komolyan, Selma, tényleg ENNYIRE használnod kellett a nyelvedet? Szegény Sarah olyan finomnak tűnik, te meg telenyomtad a száját a nyelveddel.”

Időnként ki is vágják a jelenetüket a filmből egyes tévécsatornák, ami aztán rendre kiváltja a rajongók felháborodását.

 

 

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Hétfőn jönnek a legjobb LMBTQ rövidfilmek a Toldi moziba

Next post

Drámakirály - Józan