Kultúra

Russel T Davis leszbikus csókot tenne a Szentivánéji álomba

Russel T Davis, az angol televíziósás egyik ikonja éppen Shakespeare Szenivánéji álom című drámáját adaptálta, amikor arra az elhatározásra jutott, el kell csattannia a tévéfilmben egy leszbikus csóknak.

Russel T Davist leginkább a Fiúk a klubból, valamint a Doctor Who és a Torchwood írójaként ismert, na meg arról, hogy rendszerint beledolgoz valamilyen LMBT jelenetet a sorozataiba. Így járt a BBC számára adaptált Szentivánéji álom is: Davis arra jutott, az egyik végső jelenetben el kell csattannia egy leszbikus csóknak Hippolyta és Titánia között.

Russell-T-Davies_640x345_acf_cropped

“Szerettem volna egy két férfi közti csókot, egy két nő közti csókot, valamint egy férfi és egy női ruhába öltözött férfi közti csókot, mivel 2016 van, és ilyen a világ. Szeretném, ha a gyerekek látnák ezt, a valóságot a fantázia közepén” – mondta Davis.

Elmesélte, hogy ijesztő volt leülni a számítógéphez, és hozzányúlni a 400 éves szöveghez, de hamar túltette magát rajta. Úgy véli az ő változata inkább arról fog szólni, hogyan találjuk fel magunkat folyamatosan különböző szituációkban, és ezek generációnként hogyan változnak.

A Szentivánéji álom modern feldolgozása még az idén a BBC képernyőjére kerül. Athén urát, Theseust John Hannah alakítja, Titániát, a tündérkirálynőt Maxine Peake, de feltűnik a Doctor Who-ból ismert Bernard Cribbins is Fal szerepében.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb