Hírek

Rövidnadrágos fotó miatt tartóztatták le a meleg közösségi média sztárt

A több mint 170 ezer követővel rendelkező meleg közösségi média sztárt, Suhail al-Jameelt letartóztatták hazájában, Szaúd-Arábiában, amiért az internetre feltöltött egyik fényképén „nem megfelelő öltözéket” visel.

A huszonhárom éves influenszert először őrizetbe vették, majd vádat emeltek ellene, amiért meztelen képet tett közzé az oldalán. A fotón azonban tisztán látszik, hogy semmilyen meztelen fotóról nincsen szó, éppen ezért állnak követői is értetlenül a hírek előtt, al-Jameel azonban sejti a támadás okát – számol be róla az Out.

 

Suhail al-Jameel csupán egy rövidnadrágos fotót töltött fel magáról.

 

„2019-et írunk, és az LMBTQ-közösséget még mindig nem látják szívesen Szaúd-Arábiában. Titkolóznod kell és nem élhetsz békében. Az országunk azt akarja, hogy egyre több turista érkezzen, mégsem adnak nekünk szabadságot. Csupán egy fotót töltöttem fel magamról, amikor a strandra mentem, és most börtönbe kell mennem, amiért rövidnadrágot viseltem. Aztán a rendőrség megváltoztatta a vádat, és azt mondja: meztelen képet osztottam meg. Hogy lehetnék meztelen, amikor rövidnadrág van rajtam egy forró napon a strandon?”

Arról egyelőre nem nyilatkoztak, vajon mennyi ideig tartják fogva al-Jameelt, de hároméves börtönbüntetésre lehet következtetni abból, hogy az influenszer egy erről szóló kommentet osztott meg. Rajongói nem adják fel, és fel szeretnék hívni az eset igazságtalanságára a figyelmet.

Az utóbbi időben Szaúd-Arábiában szabályozni kezdték az úgynevezett nyugati értékeket, és tilalom alá vették többet között a szeretet nyilvános kifejezését, az országba tartó repülőjáratokon való lerészegedést, és azt is, ha valaki rövidnadrágot visel. Az országban attól sem riadnak vissza, hogy a börtönbüntetés mellett halállal sújtsák az LMBTQ-közösség tagjait – nemrégiben végeztek ki öt férfit, akikről úgy vélték, „homoszexuális cselekedeteket” hajtottak végre.

 

 

Previous post

Az Előbújás napján coming outolt egy kanadai tévébemondó

Next post

Különleges filmekkel érkezik a Mozinet Filmnapok